Gimenez legt vinger op de zere plek: "Dat ontbrak bij ons"

Na de wedstrijd van donderdagavond kunnen er zeker een aantal spelers worden aangewezen die niet goed in de wedstrijd zaten, maar binnen de selectie wordt er alleen gekeken naar de teamprestatie. Santiago Gimenez vertelt na afloop van het Champions League-duel dat hij teleurgesteld is in het resultaat, maar dat het elftal als geheel niet goed heeft gepresteerd.

"Ik ben uiteraard teleurgesteld, omdat je de eerste wedstrijd met veel enthousiasme ingaat", vertelt Gimenez tegenover het Mexicaanse Clarosports. "We wilden winnen, maar we zijn erg teleurgesteld door de manier waarop we aan de eerste helft begonnen. Vanaf vandaag moeten we gaan herstellen, de bladzijde omslaan en harder werken. Daar hebben we een goede groep voor, we steunen elkaar en laten niemand vallen."

Het is voor Gimenez lastig te verklaren waar het misging. "Ik wil naar niemand met de vinger wijzen. We begonnen heel goed, daarna viel hun eerste doelpunt. Later verzwakten wij een beetje en begonnen de andere doelpunten te vallen. We moeten slimmer zijn en we moeten constant alert proberen te blijven, dat ontbrak bij ons. We gaan door met leren en verbeteren, maar dit is een harde klap."

Nieuwe opzet

Voor het eerst begon de Champions League niet met een groepsfase, maar met een competitieformat. "Ik vind het nieuwe format erg leuk, er zijn meer wedstrijden en als er meer voetbal is, denk ik dat iedereen het leuk vindt. Een deel daarvan is dat we nu nog zeven wedstrijden te spelen zijn, dus we ook nog veel punten hebben om voor te spelen. We weten dat we met moeilijke tegenstanders te maken hebben, maar we moeten van deze nederlaag leren en verder gaan. We hebben geen andere keuze."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen