Gimenez scoort wederom en maakt hattrick tegen Ajax

Gimenez scoort wederom en maakt hattrick tegen Ajax

Santiago Gimenez is opnieuw goud waard voor Feyenoord. De Mexicaan wist afgelopen zondag tegen Ajax twee keer te scoren en een assist af te leveren. Ook tijdens de hervatting van de Klassieker op woensdagmiddag wist de 22-jarige spits het net te vinden in Amsterdam en maakt daarmee zijn hattrick compleet

Door zijn treffer tegen Ajax onderstreept Gimenez zijn geweldige start van het seizoen nog maar eens. Met negen goals en twee assists is de Feyenoorder de meest waardevolle speler van de Eredivisie na zes speelronden, vóór Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis. Met 23 doelpogingen is de spits ook de speler met de meeste schoten in de Eredivisie.

Volgens Voetbal International zijn de cijfers van Gimenez uitzonderlijk. Het is meer dan veertig jaar geleden dat een speler van Feyenoord het seizoen met zulke goede cijfers begon. In het seizoen 1979/80 was het de IJslandse aanvaller Petúr Petúrsson, die dat seizoen uiteindelijk goed was voor 23 Eredivisie-goals namens de Rotterdammers, die dat flikte.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties