Gimenez toont zijn klasse in overwinning voor Feyenoord

Santiago Gimenez heeft tegen PEC Zwolle opnieuw zijn klasse laten zien voor Feyenoord. De Mexicaan maakte zondagmiddag zijn elfde en twaalfde treffer van het seizoen. Gimenez was daardoor medeverantwoordelijk voor een vrij eenvoudige zege tegen de Zwollenaren.

Slot was vooraf benieuwd hoe Feyenoord voor de dag zou komen na een uitstekende prestatie in de groepsfase van de Champions League. Zonder de geblesseerde Gernot Trauner en met de terugkeer van Yankuba Minteh moest PEC Zwolle verslagen worden in het MAC³PARK stadion. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en was een aantal keer dreigend. Vooral vanwege het gebrek aan overzicht bij Minteh na een uitstekende counter werd het net nog niet gevonden in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

Santiago Gimenez profiteerde van defensief geblunder bij de thuisploeg en was daarmee verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt van Feyenoord. Jasper Schendelaar schatte een bal volledig verkeerd in, de Mexicaan maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en maakte alweer zijn elfde goal in het shirt van de Rotterdammers. Daar zou het zondagmiddag echter niet bij blijven. Ook de tweede helft kreeg Gimenez de bal iets wat gelukkig voor zijn voeten: twijfelde geen moment en zorgde met een harde knal voor de belangrijke 0-2.

Niet veel later mocht Ramiz Zerrouki zijn minuten maken. De middenvelder kwam in het veld voor Minteh, die ongetwijfeld te horen zal hebben gekregen meer overzicht te moeten houden tijdens de eindfase van een aanval. De Gambiaan zag tot frustratie meerdere malen zijn ploeggenoten over het hoofd en ging voor eigen succes. Voor Slot zaak om de komende weken de ruwe diamant verder te polijsten, wat ook uitstekend uitpakt met Gimenez. De Mexicaan toonde PEC Zwolle nog maar eens aan van onschatbare waarde te zijn voor de Rotterdammers.

Tijdens de slotfase van de wedstrijd kreeg de talentvolle Leo Sauer weer speelminuten. De Slowaak is voor het eerst opgeroepen voor de nationale selectie en maakte zijn laatste minuten in het eerste elftal tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Ook Alireza Jahanbakhsh en Thomas Beelen kwamen het veld in. Jahanbakhsh was tien minuten voor tijd dichtbij een treffer, maar zijn inzet belandde echter op de lat. Met de ingvallen Lingr werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en gaan de drie punten mee naar Rotterdam.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen