Girona vreest en neemt maatregelen tegen 'gevaarlijkste aanhang van Europa'

Girona vreest en neemt maatregelen tegen 'gevaarlijkste aanhang van Europa'

Supporters van Feyenoord moeten volgende week in Spanje rekening houden met maximale veiligheidsmaatregelen. De Rotterdamse club speelt de uitwedstrijd in de Champions League tegen Girona FC en de gemeente houdt rekening met 'een van de gevaarlijkste aanhangen van Europa'. Dit weet Cadenaser.com te melden.

De reputatie in Spanje heeft Feyenoord te danken aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid van vorig seizoen in de Champions League. Hoewel het duel met duizenden Feyenoorders in Madrid rustig was verlopen, waren er op de thuisvakken enkele incidenten. Journalist Bruno Alemany zag het met eigen ogen gebeuren en waarschuwt de lokale autoriteiten om rekening te houden met de komst van honderden Feyenoorders.

De gemeente Girona stelt een veiligheidsplan op samen met de lokale politie, de Mossos en de voetbalclub Girona. Vanmorgen was er een bijeenkomst en zijn de maatregelen besproken. De omgeving wordt hermetisch afgesloten, diverse horecagelegenheden in de buurt van het stadion worden gesloten en in het stadscentrum worden tientallen agenten ingezet om de veiligheid te kunnen garanderen.

Volgens de gemeente is Feyenoord het 'meest problematische' team van de clubs die Girona zullen bezoeken. ''We zijn nieuw in deze situatie en willen daarom garanderen dat er niets misgaat en dat alles onder controle is'', vertelt een woordvoerder tegenover Spaanse media. Naast extra inzet worden er ook folders uitgedeeld aan bars, restaurants en winkels om de lokale bevolking van extra informatie te voorzien. De stadionclub heeft 492 tickets verkocht voor het uitvak.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties