Hancko: ''Ik zal er niet omheen draaien, het was geen makkelijke zomer''

David Hancko had afgelopen zomer dolgraag een stap gemaakt in zijn carrière. De 26-jarige Slowaak stond in de belangstelling van Atlético Madrid en diverse biedingen werden door Feyenoord afgewezen. Het waren voor Hancko en zijn familie enkele onzekere weken, maar uiteindelijk werd de knop al snel weer omgezet naar het presteren voor de Rotterdammers. Hancko vertelt in de special uitgebreid over zijn fitheid en gaat ook in op de transferzomer.

"Ik zal er niet omheen draaien, het was geen makkelijke zomer," begint Hancko in gesprek met Feyenoord ONE. "Er was veel gaande. Ik heb het vaker gezegd: ik hou van Feyenoord. Ik hou ervan om hier te werken en elke ochtend binnen te stappen. In drie jaar tijd is het me gelukt om elke Nederlandse prijs te winnen met Feyenoord. Als topatleet wil je zien dat je carrière stap voor stap vooruit gaat. Het voelde nu als het juiste moment in mijn carrière, na twee seizoenen bij deze club, voor een vervolgstap."

Tegen het einde van de transferwindow werd het duidelijk dat Feyenoord Hancko niet zou verkopen. "Als het honderd procent zeker is dat het niet meer gaat gebeuren, probeer ik mijn gedachten weer om te zetten. Je blijft er natuurlijk wel over nadenken. 'Hoe kan het niet gelukt zijn? Moet ik dingen anders doen?' Maar de volgende ochtend was ik op de club en weer volledig gefocust op Feyenoord. Zoals ik al zei, het is altijd al super speciaal geweest om voor Feyenoord te mogen spelen. Het gevoel dat ik weg wilde, was veel minder dan de wens om iets te bereiken in mijn carrière hier."

"Zoals veel geweldige spelers hier al hebben meegemaakt, hebben zij ook die stap gemaakt. Ik ben er nooit op tegen geweest. Het was niet dat ik hier niet meer wilde zijn. Het zou puur voor mijn carrière zijn, de stap daarna. Maar uiteindelijk is het niet gebeurd. Dan moeten we hier hard doorwerken en doorgaan met het twee seizoen dat ik al had. Zorgen dat ik nog stappen maak. In het bijzonder dit jaar, want ik heb een nieuwe rol in de kleedkamer, aangezien we veel nieuwe spelers hebben.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen