Hartman: "Bij Feyenoord loer ik er ook al een tijdje op"

Quilindschy Hartman heeft een ongekend goede wedstrijd gespeeld tegen Frankrijk. Als debutant bij het Nederlands Elftal had de linksback van Feyenoord de meeste schoten op goal, meeste onderscheppingen en een nauwkeurigheid in passes van 80%. In de slotfase van de wedstrijd scoorde de Feyenoorder de aansluitingstreffer, maar verder dan 1-2 kwam het Nederlands Elftal niet.

"Ik heb het kort gehouden en gezegd dat ik blij ben en dat ze me goed hebben opgevangen", antwoordt Hartman tegenover de NOS op de vraag wat hij heeft vertelt tijdens zijn speech na afloop van zijn debuut in Oranje. "Maar dat we teleurgesteld zijn is ook duidelijk, dus ik heb het niet te lang gehouden. Ik kan wel genieten, vooral voor de wedstrijd tijdens het volkslied keek ik wel even rond en zie ik mijn familie zitten. Tijdens de wedstrijd geniet ik ook, want je speelt misschien wel tegen het beste team van de wereld. Maar uiteindelijk gaat het om resultaat, dus is het wel teleurstellend."

Als Hartman de vraag krijgt of de wedstrijd ook anders verloopt door het vroege tegendoelpunt, antwoordt de verdediger duidelijk. "Ja, misschien wel. Zo afwachtend spelen is voor hun natuurlijk lekker als ze niet perse hoeven. Dan loeren ze eigenlijk op een foutje van ons en komen ze eruit met spelers die exceptioneel snel zijn, dus dat is lastig om tegen te spelen als je 0-1 achterstaat."

Doelpunt
"Volgens mij maak ik een mooi panna’tje", vertelt Hartman met een lach op zijn gezicht over zijn doelpunt. "Ik weet dat die gaat, dus dan kan je hem eigenlijk zo erin schieten. De keepers trainer had vertelt dat hij snel uitkomt, dus ik had het wel ergens in mijn achterhoofd. Bij Feyenoord loer ik er ook al een tijdje op, maar koos ik er nooit voor. Nu dacht ik van 'ik probeer het eens'. Het is leuk dat ik dan een goal maak, maar uiteindelijk scoor ik liever niet en dat we geen nederlaag krijgen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen