Hartman verricht eerste loopwerk op trainingsveld

Hartman verricht eerste loopwerk op trainingsveld

Quilindschy Hartman heeft zijn eerste meters gemaakt op het trainingsveld. De linksback van Feyenoord herstelt van een zware knieblessure die hij afgelopen seizoen heeft opgelopen. De verwachtingen zijn dat Hartman dit kalenderjaar niet meer in actie kan komen, maar vanwege privacyregels zijn daar nooit officiële mededelingen over gedaan.

Feyenoord houdt in ieder geval de komende maanden geen rekening met Hartman. De Rotterdammers hopen namelijk zich op huurbasis te versterken met linksback Hugo Bueno. De Spanjaard moet overkomen van Wolverhampton Wanderers, waar hij nog tot medio 2028 onder contract staat. Dat Hartman nu, nog zonder bal, zijn eerste loopwerk verricht op het trainingsveld is weer een mooie kleine stap in zijn lange en zware revalidatie.

Omdat niet duidelijk is wat Hartman precies mankeert en Feyenoord geen mededelingen doet, is het vooral gissen over zijn hersteltijd. In het meest positieve geval kan Hartman begin oktober weer voor het eerst meetrainen met de groep. Wanneer het gaat om een voorste kruisbandblessure, dan loopt de hersteltijd al snel op richting de negen maanden en dat zou betekenen dat Hartman na de winterstop weer in actie kan komen.

Aangezien Arne Slot vorig seizoen aangaf dat het 'zou kunnen dat hij in het kalenderjaar 2024 niet meer gaat spelen', lijkt het te gaan om het minst gunstige scenario. Het is niet de eerste keer dat Hartman herstelt van een zware blessure. De linksback was eerder 374 dagen afwezig vanwege een gescheurde kruisband en kwam daar ijzersterk van terug.

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties