Hartman wint Held van de Maand-verkiezing van magazine Helden

Quilindschy Hartman is door sportmagazine Helden uitgeroepen tot Held van de Maand mei. Dat werd dinsdagmiddag via de social media van het magazine bekendgemaakt. De Feyenoorder won deze verkiezing na het prachtige verhaal door in zijn debuutseizoen kampioen te worden.

Helden nomineert maandelijks vijf sporters voor de Held van de Maand-verkiezing. Daarbij gaat het niet per se om hun sportieve prestaties, maar veel meer om hun verhaal. In mei was dat verhaal voor Hartman erg bijzonder, hij werd namelijk kampioen met zijn jeugdclub. Na lastige jaren door blessures maakte hij een stormachtige ontwikkeling door dit seizoen als linksback van Arne Slot. Afgelopen maand werd het verhaal compleet gemaakt met het kampioenschap.

Op basis van stemmen won Hartman het van motorcrosser Jeffrey Herlings, Roeier Lennart van Lierop, mountainbikester Puck Pieterse en PSV-er Xavi Simons. Samen met Lutsharel Geertruida, die dezelfde prijs al eerder won, dingt de linksback van Feyenoord nu automatisch mee voor de titel Held van het Jaar 2023.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen