"Het is een goede stap voor hem om dit ook tegen Benfica te laten zien"

"Het is een goede stap voor hem om dit ook tegen Benfica te laten zien"

Na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles hebben de Rotterdammers veel complimenten ontvangen. De ploeg van Brian Priske speelde een goede wedstrijd en heeft mede dankzij de erg knappe doelpunten veel vertrouwen kunnen opdoen voor de ontmoeting met SL Benfica.

Namens Voetbal International bespraken journalisten Jarno Verweij en Sander Janssen de wedstrijd van Feyenoord. Vooral het teamdoelpunt die Ayase Ueda scoorde maakte veel indruk. "We zagen een combinatie van korte en lange passes, van de ene naar de andere kant. Er zat zoveel voetbal in. Ik heb van die 0-4 echt genoten. Het eerste wat alleen in mij opkwam bij het zien van de wedstrijd en de samenstelling van het middenveld, is dat als Feyenoord dit eerder op orde had, we wellicht konden spreken van een titelstrijd."

Janssen sluit zich aan bij de mening van zijn collega. "Feyenoord was echt sterk, heel dynamisch en heel energiek. Ze zaten er ook heel goed op, maar ik denk wel dat het inherent staat aan het Feyenoord van dit jaar. Priske was een beetje zoekende naar zijn formatie en opstelling, dat heeft gewoon tijd nodig. Nu zie je dat hij langzaam wel zijn opstelling aan het vinden is. Trauner in de verdediging voor Beelen, dus langzaam gaat hij richting zijn basiself. Het is wel nog maar één wedstrijd, dus ik ben wel benieuwd hoe het komend weekend en tegen Benfica gaat. Als ze dat lukt, ga je wel echt vertrouwen winnen."

Quinten Timber

De twee journalisten hebben het in het bijzonder ook nog over Quinten Timber. De aanvoerder speelde weer een ijzersterke wedstrijd. "Ik vond het middenveld echt wel opvallend. Timber had een ongelukkige wedstrijd tegen Oranje, maar gaf ook aan dat er kritischer naar je gekeken wordt als international. Dan vind ik het wel knap dat je na zo’n week wel zo’n reactie geeft."

"Het was wel de Timber die we willen zien", stelt Janssen. "Je merkte dat hij eerst ook zoekende was met twee nieuwe spelers. Het is ook niet vreemd dat hij bij Oranje nog zoekende is, want daar komt hij ook pas net kijken. Maar dan is het wel lekker dat hij dit laat zien, want dat hij het kan weten we wel. Het is een goede stap voor hem om dit ook tegen Benfica te laten zien."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties