Historische Klassiekerzege Feyenoord gaat de wereld over

Historische Klassiekerzege Feyenoord gaat de wereld over

Feyenoord heeft met de 6-0 zege op Ajax geschiedenis geschreven. Niet eerder versloegen de Rotterdammers hun aartsrivaal met zulke grote cijfers, en Ajax verloor zelfs nog nooit met zes doelpunten verschil. Niet vreemd dus dat ook in de buitenlandse media aandacht was voor de prestatie van Feyenoord.

'Van kwaad tot erger voor Ajax, dat een afstraffing krijgt bij Feyenoord', kopte het Belgische Sporza. De sportzender schreef hoe Feyenoord de aartsrivaal 'tot op het bot vernederde'. "In De Kuip leek er maar één ploeg op het veld te staan en dat was de thuisploeg. Ook na rust toonde Feyenoord geen genade. Ajax was een hulpeloze vogel voor de kat."

Ook het Franse L'Équipe zag hoe Feyenoord Ajax 'verslond'. "Ajax, dat in eigen huis al met 0-4 werden verslagen, stortten opnieuw volledig in." Het Duitse voetbaltijdschrift Kicker sprak van een 'Amsterdamse vernedering' en haalde de statistieken nog eens aan: 30 schoten voor Feyenoord tegenover 1 voor Ajax.

Het Spaanse Mundo Deportivo schonk bij deze 'historische vernedering' vooral aandacht aan de rol van Yankuba Minteh. "Minteh, 19 jaar oud en gehuurd van Newcastle United, liet zich met twee goals en een assist zien tegen Ajax, dat in De Kuip een ware nachtmerrie beleefde tegen zijn grootste rivaal."

Natuurlijk werd ook op social media veel aandacht besteed aan deze Klassieker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties