Hoge verwachtingen van Hwang: "Hij is behoorlijk populair in Zuid-Korea"

Hoge verwachtingen van Hwang: "Hij is behoorlijk populair in Zuid-Korea"

Aan het begin van deze maand tekende In-Beom Hwang zijn contract bij Feyenoord. Direct daarna vertrok hij om interlands te spelen voor Zuid-Korea. Het Legioen kan nog maar moeilijk inschatten wat er verwacht kan worden van de middenvelder, want is hij nu een 'zes' of een 'acht', en wat zijn zijn grootste kwaliteiten? FR12.nl sprak met Joel Kim, een journalist van het nationale team van Zuid-Korea, om meer te weten te komen.

Hwang speelde slechts één jaar voor Rode Ster Belgrado en ondanks de vele geluiden uit Servië dat zelfs dat een wonder te noemen valt, heerst in Nederland ook de vraag of hij klaar is voor de volgende stap. Kim twijfelt daar echter niet aan. ''Ik denk dat Hwang de overstap van Rode Ster Belgrado naar een competitie op een hoger niveau volledig heeft verdiend. Door de trainers en aanvoerders van de competitie uitgeroepen worden tot MVP van de Servische Superliga is een ongelooflijke prestatie. Premier League-teams zoals Wolves en andere clubs uit de top vijf van Europa toonden interesse in hem. Ik ben erg blij dat hij bij een grote club als Feyenoord terecht is gekomen; hij heeft zeker het recht verdiend om daar te spelen.''

Terug in de tijd

Tot 2019 speelde Hwang nog in zijn thuisland, om vervolgens op 22-jarige leeftijd de transfer te maken naar Vancouver. In de Zuid-Koreaanse K League 1 viel hij destijds al op met zijn spel. "Hwang tekende in 2015 bij Daejeon Hana Citizen en werd de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club. In drie seizoenen maakte hij 15 doelpunten en 10 assists, waarmee hij een interessante jonge belofte werd. Zijn bekendheid groeide verder tijdens de Aziatische Spelen van 2018, waar hij goud won en een militaire vrijstelling kreeg. Toen hij naast sterren als Son Heung-min en Hwang Hee-chan speelde, was hij duidelijk klaar voor de volgende stap in het buitenland."

Na anderhalf jaar bij Vancouver FC vertrok Hwang naar Rusland om te spelen voor Roebin Kazan. Daar maakte hij een goede indruk, maar door de bekende situatie in het land kon hij daar niet blijven en volgde een huurperiode naar FC Seoul in zijn thuisland. "Hwang werd uitgeleend aan FC Seoul vanwege de speciale regels van de FIFA na de Russische inval in Oekraïne. Er was geen twijfel over zijn talent bij de Zuid-Koreaanse fans. We zagen het allemaal als een ongelukkige situatie en hoopten dat hij een club zou vinden die beter bij zijn capaciteiten past", vertelt Kim.

De Europese schijnwerpers

Toen Hwang vervolgens de stap maakte naar Olympiakos raakte de journalist nog enthousiaster, want eindelijk kreeg ook het grotere publiek zijn talent te zijn. "Hij bleef uitblinken en werd in februari 2023 uitgeroepen tot Speler van de Maand en later tot beste Olympiacos-speler van het seizoen. Zijn overgang naar Rode Ster Belgrado was net zo succesvol, waar hij in zijn eerste seizoen vijf goals en vijf assists maakte."

Hoge verwachtingen van Hwang: "Hij is behoorlijk populair in Zuid-Korea"

In de compilatiefilmpjes zijn ook momenten te zien dat Hwang het goed deed in bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Manchester City. Dat is volgens Kim geen toeval, want juist dat spel laat de middenvelder veel vaker zien. "Hij werd zelfs uitgeroepen tot MVP van de Superliga in zijn debuutseizoen. Voor ons als Koreaanse fans was het geweldig om te zien hoe hij domineerde in de Servische competitie, vooral door goed te presteren tegen topclubs als Manchester City."

Het nationale elftal

Met 62 interlands achter zijn naam is Hwang een zeer belangrijke speler voor Zuid-Korea. "Hij heeft wat kritiek gekregen door een paar fouten, onder andere tijdens de recente Aziatische Spelen. Veel fans erkennen echter dat deze fouten meer te maken hebben met slechte tactieken en systeemproblemen dan met zijn capaciteiten. Hij is nog steeds geliefd en we hopen dat hij zijn spel naar het niveau van onze andere sterren kan tillen, zoals Son Heung-min en Kim Min-jae."

"Hwang is behoorlijk populair in Korea en nu hij bij een prestigieuze club als Feyenoord speelt, verwacht ik dat zijn populariteit nog verder zal toenemen. We hebben al fans naar Belgrado zien reizen om hem te zien spelen, dus ik kan me voorstellen dat er Zuid-Koreaanse fans naar Rotterdam zullen komen of Feyenoord in ieder geval op de voet zullen volgen", vertelt de journalist.

Het is geen geheim dat Het Legioen houdt van harde werkers op het veld, maar ook van spelers die buiten het veld zich van hun beste kant laten zien. Met Hwang heeft Feyenoord in dat geval een perfecte aanwinst binnen volgens Kim. "Op het veld is Hwang een ongelooflijk veelzijdige middenvelder. Hij kan in verschillende rollen op het middenveld spelen, maar schittert het meest op het centrale middenveld, waar hij de verdediging en de aanval verbindt, het tempo van het spel bepaalt en precieze/creatieve passes en doorloopballen geeft om de aanval naar voren te duwen."

Eindstation

Hwang heeft in zijn voetbalcarrière al heel veel gewisseld van clubs, en het is ook niet uitgesloten dat hij na Feyenoord nog een stap gaat maken. Hoewel de middenvelder vertelde zo lang mogelijk in Rotterdam te willen blijven, is Kim ervan overtuigd dat Hwang ook makkelijk nog de stap kan maken naar een topcompetitie. "Hij zal waarschijnlijk wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de Eredivisie, maar ik denk dat hij snel zijn plek zal vinden. Hoewel sommige fans van het nationale elftal twijfelen aan zijn vermogen om als een 6 te spelen, werd hij in Servië soms gevraagd om dieper te spelen als een 6 om later in de wedstrijd op te schuiven in een meer 8/10 rol."

"Hij is op die manier een veelzijdige speler", vervolgt de Zuid-Koreaanse journalist. "Met zijn 27 jaar is hij op het hoogtepunt van zijn carrière en hoewel Feyenoord zijn laatste club zou kunnen zijn, zou ik een toekomstige overstap naar een van de Europese topcompetities niet uitsluiten, zeker niet als hij de verwachtingen blijft overtreffen zoals hij zijn hele carrière heeft gedaan." Ten slotte wil Kim nog laten weten dat hij Het Legioen dankbaar is voor de support op zijn account.

Lees meer over
In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties