Huurlingen: Bullaude en Slory maken eerste treffer voor nieuwe club

Feyenoord verhuurt in seizoen 2024/25 weer diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren houdt FR12.nl wekelijks hun prestaties bij in de rubriek Huurlingen. Deze week waren Ezequiel Bullaude en Jaden Slory trefzeker, debuteerde Neraysho Kasanwirjo voor Rangers FC en keerde Leo Sauer voor een middag terug in De Kuip.

sc Heerenveen - FC Groningen 2-1
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui had met sc Heerenveen eindelijk weer iets te vieren. Na de 9-1 nederlaag tegen AZ vorige week, en de midweekse 2-0 verliespartij tegen FC Twente, werd de Derby van het Noorden tegen FC Groningen nu met 2-1 gewonnen. Sebaoui was bij de doelpunten niet betrokken, maar speelde wel een goede wedstrijd, waar hij de nodige kansen voor de Friezen voorbereidde.

NEC - Heracles Almelo 1-2
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand en Mimeirhel Benita maken vrijwel wekelijks indruk bij Heracles Almelo. Deze week leidde dat eindelijk voor het eerst ook tot drie punten. De ploeg won met 1-2 op bezoek bij NEC. De twee Feyenoord-huurlingen stonden allebei 90 minuten op het veld.

Fortuna Sittard - PSV 1-3
Ezequiel Bullaude: Basis, 77 minuten (1 goal)
Ezequiel Bullaude hoopte dit weekend Feyenoord te helpen door in eigen huis een resultaat te halen tegen PSV. Even leek het inderdaad de goede kant op te gaan, toen Bullaude zelf uit een hoekschop goed de 1-1 binnenkopte. Na rust namen de Eindhovenaren echter alsnog afstand van Fortuna. Bullaude, die bij zijn twee vorige basisplaatsen slechts een helft mocht blijven staan, deed dit keer 77 minuten mee.

Feyenoord - NAC Breda 2-0
Leo Sauer: Basis, 83 minuten
Voor Leo Sauer was het bijzondere middag, want hij ging met NAC Breda op bezoek bij het Feyenoord dat hem verhuurt. Zoals voor heel NAC werd het echter ook een lastige middag voor de jonge Slowaak, die vooral Thomas Beelen vaak op zijn pad vond. Echt belangrijk kon hij mede daardoor niet worden in deze wedstrijd. Na 83 minuten werd Sauer - onder applaus van zowel het uit- als het thuisvak - naar de kant gehaald.

FC Dordrecht - Excelsior 2-2
Devin Haen: Basis, 77 minuten
Jaden Slory: Basis, 78 minuten (1 goal)
Korede Osundina: Basis, 62 minuten
Gabriele Parlanti: Invaller, 13 minuten
Jayson Ezeb: Niet bij wedstrijdselectie
Vier verhuurde Feyenoorders kwamen dit weekend in actie voor FC Dordrecht tegen Excelsior. Devin Haen, Jaden Slory en Korede Osundina vormden opnieuw vanaf de aftrap de voorhoede, waarna middenvelder Gabriele Parlanti tegen het einde van de wedstrijd mocht invallen. Slory maakte het meeste indruk van het viertal, met name met een heerlijke treffer - zijn eerste in dienst van de club. Mede door dat doelpunt kwam Dordrecht van een 0-2 achterstand terug tot 2-2.

ADO Den Haag - Telstar 1-1
Milan Hokke: Invaller, 20 minuten
Milan Hokke is bij ADO nog geen basisspeler, maar deed tegen Telstar wel 20 minuten mee. In die korte tijd speelde hij prima, maar veranderde er niets meer aan de stand van 1-1.

Rangers FC - Dundee FC 3-0
Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 10 minuten
Neraysho Kasanwirjo heeft zijn eerste minuten voor Rangers FC erop zitten. Bij de ruime bekerzege op Dundee FC mocht hij de laatste tien minuten invallen. Op dat moment stond de ploeg - mede dankzij twee treffers van oud-Feyenoorder Cyriel Dessers - al met 3-0 voor en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Lech Poznan - Slask Wroclaw 1-0
Patrik Wålemark: Basis, 63 minuten
Patrik Wålemark kan tevreden terugkijken op zijn basisdebuut voor Lech Poznan. De ploeg van Wålemark, die zelf als linksbuiten speelde, won met 1-0 van hekkensluiter Slask Wroclaw en blijft daarmee koploper van Polen.

CD Castellón - Racing Santander 0-1
Thomas van den Belt: Basis, 90 minuten
Voor de tweede keer op rij maakte Thomas van den Belt voor CD Castellón de 90 minuten vol. Waar dat vorige week echter nog gepaard ging met een zege en een doelpunt voor de Feyenoorder, ging de ploeg deze week met 0-1 onderuit tegen koploper Racing Santander. Als verdedigende middenvelder speelde Van den Belt geen opvallende wedstrijd. Zijn ploeg staat na zes wedstrijden op plek 13 van de 22.

Overig
Mikki van Sas zag Vitesse vanaf de bank gelijkspelen tegen Jong Ajax (2-2). Marcus Pedersen is met Torino nu de verrassende koploper van de Serie A, maar bij de 2-3 zege op Hellas Verona kwam de Noor zelf niet in actie. Ook Tsoungui kwam bij OH Leuven niet van de bank af. Marcos Lopez was geschorst en maakte daardoor geen minuten in het 2-0 gewonnen duel van FC Kopenhagen.