Huurlingen: Hoe presteerden de verhuurde Feyenoorders in seizoen 2022/23

Feyenoord verhuurde afgelopen seizoen diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Gedurende het seizoen bracht FR12.nl wekelijks een overzicht van hun prestaties. Nu het seizoen erop zit, kijken we nog één keer terug naar hoe deze uitleenbeurten zijn verlopen.

Marouan Azarkan (Excelsior, 15e)
Wedstrijden: 28 (26 keer basis)
Goals: 4
Assists: 9
Na verhuur: Contract tot 2024

Na zijn vorige geslaagde seizoen in Kralingen, bewees Marouan Azarkan bij Excelsior nu ook de Eredivisie aan te kunnen. Hij behaalde een redelijk rendement, maar was voor de nummer 15 nog veel belangrijker dan zijn cijfers doen vermoeden. Toch lijkt er in Feyenoord 1 nog altijd geen plek voor hem te zijn. Vooralsnog ligt Azarkan vast tot 2024, maar de aanvaller lijkt op korte termijn de overstap naar FC Utrecht te maken.

Lees ook

Francesco Antonucci (FC Volendam, 14e)
Wedstrijden: 17 (10 keer basis)
Goals: 2
Assists: 1
Na verhuur: Contract tot 2024

Door een liesblessure moest Francesco Antonucci bijna de helft van het Eredivisieseizoen vanaf de kant bekijken. Pas in de laatste weken krabbelde hij wat op en liet hij bij FC Volendam iets van zijn klasse zien. Daardoor sloot hij het seizoen toch nog af met 2 goals en 1 assist. Hoe de toekomst van Antonucci eruit ziet, is op dit moment nog niet duidelijk. Bij Feyenoord lijkt hij al langere tijd niet meer in de plannen voor te komen.

Ramon Hendriks (FC Utrecht, 7e)
Wedstrijden: 4 (4 keer basis)
Goals: 0
Assists: 0
Na verhuur: Contract tot 2025

Het had het seizoen moeten worden dat Ramon Hendriks zich eindelijk op een mooi Eredivisieniveau mocht bewijzen. Twee zware blessures gooiden echter roet in het eten en zorgden dat hij slechts 6 keer (twee keer met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie) in actie kwam. De plannen met Hendriks zijn daarom iets gewijzigd. Volgens De Telegraaf wil FC Utrecht de koopoptie in de huurovereenkomst niet lichten, maar hoopt de club Hendriks wel nog een seizoen te kunnen huren. Het is nog de vraag of Feyenoord hierin meegaat.

Lees ook

Mark Diemers (FC Emmen, 16e)
Wedstrijden: 39 (38 keer basis)
Goals: 4
Assists: 6
Na verhuur: Contract loopt af

Met zijn verhuur aan FC Emmen kwam er eigenlijk vorig jaar al een nagenoeg definitief einde aan het verblijf van Mark Diemers bij Feyenoord. De middenvelder loopt deze zomer uit zijn contract, maar kon eerst op huurbasis bij FC Emmen bewijzen goed genoeg te zijn voor de Eredivisie. Hij wierp zich op als een van de meest opvallende spelers bij de Drentenaren, al mocht het voor de club niet baten. Na twee play-offrondes viel uiteindelijk het doek na een nederlaag tegen Almere City. Diemers kan deze zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club, waarbij momenteel Vitesse wordt genoemd.

Lees ook

Naoufal Bannis (FC Eindhoven, 8e)
Wedstrijden: 37 (27 keer basis)
Goals: 9
Assists: 4
Na verhuur: Contract tot 2024

Na eerdere uitleenbeurten aan FC Dordrecht en NAC Breda kreeg Naoufal Bannis dit keer de kans bij FC Eindhoven. Bij de nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie had de spits geregeld zijn waarde. Tegelijkertijd waren zijn prestaties te wisselvallig om echt uit te blinken. Na liefst 37 optredens (competitie, beker en play-offs) stond de teller op 9 goals en 4 assists.

Denzel Hall (ADO Den Haag, 12e)
Wedstrijden: 35 (35 keer basis)
Goals: 1
Assists: 0
Na verhuur: Contract tot 2024

Tijdens zijn eerste volledige seizoen op profniveau bewees Denzel Hall zich als stabiele kracht in de achterhoede van ADO Den Haag. Waar het voor de club zelf een wisselvallig en teleurstellend seizoen was, viel Hall zelden echt door de mand. Daarbij liet hij ook zien als rechtsback, centrale verdediger en een enkele keer ook rechtsbuiten uit de voeten te kunnen. Al met al een leerzaam seizoen voor de 22-jarige verdediger.

Lennard Hartjes (Roda JC, 15e)
Wedstrijden: 34 (25 keer basis)
Goals: 3
Assists: 1
Na verhuur: Contract tot 2025

Na zijn uitstekende eerste optredens in Feyenoord 1, kon Lennard Hartjes het bij Roda JC voor het eerst een heel seizoen laten zien. In Kerkrade was hij het grootste deel van het seizoen basisspeler, al waren er korte periodes waarin hij die basisplaats kwijt was. Over het algemeen was het een degelijk debuutseizoen voor de 20-jarige middenvelder, waarbij hij nog niet heel erg opviel. Roda zelf kan overigens spreken van een erg slecht seizoen, met een 15e plaats als eindresultaat.

Tidjany Touré (FC Dordrecht, 18e)
Wedstrijden: 15 (13 keer basis)
Goals: 6
Assists: 0
Na verhuur: Contract loopt af (Feyenoord heeft de optie om met 2 jaar te verlengen)

In de winter nam Aliou Baldé definitief afscheid van FC Dordrecht én Feyenoord. Voor een vervanger klopten de Schapenkoppen opnieuw aan in Rotterdam-Zuid, waarna de 20-jarige Tidjany Touré op huurbasis de overstap maakte. Met 2 goals in zijn debuutwedstrijd maakte hij direct veel indruk, maar in de drie maanden erna waren zijn prestaties wat wisselvallig. Uiteindelijk eindigde hij het seizoen wel op een prima aantal van 6 doelpunten in 15 wedstrijden bij de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie.

Thijs Jansen (TOP Oss, 17e)
Wedstrijden: 35 (35 keer basis)
Goals tegen: 72
Nul gehouden: 7 keer
Na verhuur: Contract tot 2025

Thijs Jansen heeft in zijn eerste seizoen als eerste keeper een goede indruk achtergelaten. De 21-jarige doelman kreeg weliswaar veel goals om de oren - geregeld vier of vijf in een wedstrijd - maar wist vaak juist erger te voorkomen voor TOP Oss. De vraag is nog of hij volgend seizoen weer aansluit bij Feyenoord (Onder 21), of dat hij opnieuw verhuurd zal worden.

Robert Bozeník (Boavista, 9e)
Wedstrijden: 27 (12 keer basis)
Goals: 4
Assists: 1
Na verhuur: Contract tot 2024

Erg succesvol was de uitleenbeurt van Robert Bozeník aan Boavista niet. Het merendeel van de wedstrijden zat hij op de bank, al had hij toch geregeld zijn bijdrage. Vooral in de laatste maanden werd er weer wat vaker een beroep gedaan op de Slowaakse spits. Dat betaalde hij uit met 2 goals in de laatste wedstrijd, waardoor hij zijn seizoen toch nog op 4 goals eindigde. Bozeník ligt nog een jaar vast bij Feyenoord, al lijkt hij deze zomer wel te gaan vertrekken.

Lees ook

Christian Conteh (Dynamo Dresden, 6e)
Wedstrijden: 27 (25 keer basis)
Goals: 3
Assists: 3
Na verhuur: Contract tot 2024

Christian Conteh was vaak basisspeler bij Dynamo Dresden, al moest hij door blessures toch ook meerdere wedstrijden missen. Uiteindelijk kwam hij 27 keer in actie, waarin hij voor 3 goals en 3 assists tekende. De toekomst van Conteh staat nog open, al lijkt het er wel op dat zijn contract bij Feyenoord ontbonden zal worden.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen