Huurlingen: Veelbelovend optreden van Benita tegen PSV

Feyenoord verhuurt in seizoen 2024/25 weer diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren houdt FR12.nl wekelijks hun prestaties bij. Deze week viel vooral het optreden van Mimeirhel Benita op, die met Heracles Almelo dicht bij een stunt was tegen PSV.

sc Heerenveen - FC Utrecht 1-1
Ilias Sebaoui: Basis, 86 minuten
Ilias Sebaoui is bij zijn tijdelijke club sc Heerenveen direct basisspeler. In die rol speelde hij tegen FC Utrecht een erg goede wedstrijd, al had hij zelf misschien wel moeten scoren. Op slag van rust kreeg hij een grote schietkans, maar kreeg hij de bal niet onder de lat gemikt. De wedstrijd eindigde in 1-1; Sebaoui zelf werd enkele minuten voor het einde gewisseld.

Heracles Almelo - PSV 1-3
Mimeirhel Benita: Basis, 85 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 66 minuten
Feyenoord-huurlingen Mimeirhel Benita en Shiloh 't Zand waren met Heracles Almelo dicht bij een stunt tegen PSV. Daarbij was Benita een van de spelers die voorop gingen in de strijd. Hij won veel van zijn duels en liet veel goede verdedigende ingrepen zien. Helaas was het niet genoeg, want na rust boog PSV de 1-0 achterstand toch nog om.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 1-1
Korede Osundina: Basis, 72 minuten
Devin Haen: Basis, 90 minuten
Gabriele Parlanti: Afwezig
Milan Hokke: Reserve
Bij FC Dordrecht - ADO Den Haag kwamen twee van de vier verhuurde Feyenoorders bij de twee clubs in actie. Korede Osundina en Devin Haen stonden namens Dordrecht in de basis, terwijl de nieuwste versterking Gabriele Parlanti nog ontbrak. Aan de andere kant werd Milan Hokke 90 minuten op de bank gehouden. Osundina en Haen slaagden er beide niet in om een hoofdrol op te eisen. De wedstrijd eindigde in een `1-1 gelijkspel.

SD Eibar - CD Castellón 1-0
Thomas van den Belt: Invaller, 29 minuten
Op het tweede niveau van Spanje maakte Thomas van den Belt dit weekend zijn eerste minuten voor CD Castellón. De middenvelder viel een halfuur voor tijd in bij een 1-0 achterstand in de openingswedstrijd tegen SD Eibar. In die tijd kon ook hij echter niets meer doen om de wedstrijd te redden.

Overig
Bij NAC Breda was Leo Sauer nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Gelukkig had de club hem nog niet nodig, want ook zonder Sauer versloeg het Ajax met 2-1. Bij het 1-1 gelijkspel tussen OH Leuven en Cercle Brugge kwam Antef Tsoungui niet van de bank.