Hwang: "Dit is het beste trainingscomplex waar ik ooit ben geweest"

Met Inbeom Hwang heeft Feyenoord een ervaren kracht erbij op het middenveld. De Zuid-Koreaan is blij dat hij op de laatste dag van de transferwindow nog een contract heeft kunnen tekenen in Rotterdam. De komende tijd kan hij rustig de stad verkennen en zich klaarstomen voor de Champions League, terwijl hij ook ieder moment vader kan worden van een dochtertje.

"Het is een geweldig gevoel", vertelt Hwang in gesprek met Feyenoord media. De 60-voudig international van Zuid-Korea komt voor zo'n 5,5 miljoen euro over van Rode Ster Belgrado. "Allereerst ben ik heel blij om bij deze mooie club te mogen tekenen. Daarna ga ik snel terug om mijn vrouw te steunen tijdens de geboorte van onze dochter. Hopelijk ben ik op tijd voor de geboorte."

"Ik ben gewoon ontzettend blij omdat ik weet hoe groot deze club is." Oud-Feyenoorder Uroš Spajić vertelde Hwang dat hij geen moment moest twijfelen toen hij de stap kon maken naar Rotterdam. "Ik hoop dat ik mijzelf mag laten zien aan de supporters in dit geweldige stadion. Ik heb gehoord dat het iedere wedstrijd uitverkocht is, dus ik kan niet wachten om voor de supporters te mogen spelen. Dit is het beste trainingscomplex waar ik ooit ben geweest in mijn carrière. Hier kun je je volledig concentreren op jezelf en gek uit jezelf ontwikkelen voor op het veld."

Andrés Iniesta

Voor Hwang is het een makkelijke keuze wie hem echt heeft geïnspireerd. "Dan kies ik voor Iniesta. Hij is een legende. Zijn manier van spelen heeft mij geïnspireerd toen ik jong was. Nu nog, als ik soms oude beelden van hem bekijk op YouTube. Ik kon mij niet voorstellen hoe dat mogelijk was. Nu doe ik mijn uiterste best om op zijn speelwijze te spelen. Maar dat is natuurlijk erg lastig. Uit Zuid-Korea ga ik voor Ji-sung Park. Ik denk dat iedereen weet hoe nederig hij was en hoe goed hij als speler was. Ik zou graag net zo goed als hij willen worden, maar dan voor Feyenoord."

Veel clubs

Hwang heeft in zijn carrière al voor heel veel clubs gespeeld, maar bij Feyenoord blijft hij graag langer. "Dit is zo’n totaal ander land dan waar ik vandaan kom en ben geboren. Toen ik hier gisteravond aan kwam voelde ik mij niet zo gespannen, mede door mijn verblijf in andere landen. Ik denk dat het juist mijn kracht is om mij zo snel mogelijk aan te passen aan een nieuw land, een nieuw systeem en de nieuwe mensen binnen een club."

De international van Zuid-Korea voelt zich vereerd dat hij voor vier seizoenen heeft getekend. "Dit is de grootste club waar ik ooit voor heb mogen spelen. Als de club ook tevreden is met mij, dan blijf ik hier zo lang als mogelijk. Dit zeg ik nooit in interviews over een club, dus hopelijk presteer ik naar tevredenheid."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen