Hwang leidt Feyenoord naar winst op FC Twente in De Kuip

Feyenoord heeft een zwaarbevochten en belangrijke overwinning geboekt op FC Twente. Goed was het allesbehalve in De Kuip, maar In-beom Hwang nam de Rotterdammers bij de hand en was enorm belangrijk bij de benauwde 2-1 zege op de Tukkers. Voor de ploeg van trainer Brian Priske is het een nieuwe sportieve opsteker, nadat het afgelopen week al wist te winnen in de Champions League.

Feyenoord begon tegen FC Twente allesbehalve goed aan de wedstrijd. De Tukkers dicteerden het spel en waren constant in de aanval. Na uitstekende resultaten tegen Manchester United en Fenerbahçe was het zelfvertrouwen in de ploeg dan ook groot. Het vele balbezit leverde een aantal grote mogelijkheden op voor FC Twente, waaronder die van Daan Rots. De aanvaller werd volledig vrijgezet door Sam Lammers, maar Rots schoof de bal net naast het doel van Timon Wellenreuther.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Feyenoord. In-beom Hwang begon zich nog meer te bemoeien met de stroperige opbouw van de Rotterdammers. De Zuid-Koreaan speelde Hugo Bueno goed vrij aan de zijkant, die vervolgens een voorzet op maat afleverde op Ueda. De Japanse spits knikte raak en zette Feyenoord na een half uur tegen de verhoudingen in op voorsprong. Het was een opmaat naar meer mogelijkheden en vooral beter veldspel.

Het was uitblinker In-beom Hwang die de belangrijke 2-0 binnenschoot. De middenvelder kreeg buiten de zestien de bal, controleerde hem en schoot met een droge knal in de verre hoek raak. Na rust ging Feyenoord met dezelfde elf verder, maar er zal ongetwijfeld een donderpreek hebben plaatsgevonden. Priske was zichtbaar gefrustreerd tijdens de eerste helft. Feyenoord was in de opbouw matig en ook het veldspel van Osman en Ueda was ondermaats. Elementen die snel beter moeten wil het tot grotere kansen komen.

Na rust was het vooral zaak om geen tegendoelpunt te krijgen. Dat ging goed tot tien minuten voor tijd. Na wederom slordig balverlies van Thomas Beelen wist uiteindelijk Sem Steijn de aansluitingstreffer via de onderkant van de lat binnen te schieten, in een fase waarin Feyenoord sterker werd en op jacht was naar de beslissende treffer. Met Zerrouki, die al even op het veld stond, en Smal en Carranza was het zaak om de overwinning uit het vuur te slepen.

Met hangen en wurgen wist Feyenoord de drie punten in Rotterdam te houden. Na zeven wedstrijden komt de stadionclub hierdoor op dertien punten, wat momenteel goed genoeg is voor de vierde plaats. FC Twente heeft veertien punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Voor Feyenoord wacht na de interlandbreak een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.
FC Twente: Unnerstall; Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine; Regeer, Vlap, Steijn; D. Rots, Lammers, Van Bergen.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen