Hwang: "Mede daardoor voelde ik hoe graag ze mij wilden hebben"

Hwang: "Mede daardoor voelde ik hoe graag ze mij wilden hebben"

Al na twee wedstrijden maakt In-Beom Hwang een haast onvergetelijke indruk bij Feyenoord. De middenvelder laat direct zien het elftal naar zijn hand te zetten en dat valt ook op bij Het Legioen. De leden van FR12.nl verkozen de Zuid-Koreaan in zijn eerste twee wedstrijden beide keren tot Man of the Match. Dat Hwang voor de Rotterdamse club heeft gekozen komt mede door een moment met Dennis te Kloese in 2019.

"Toen Feyenoord contact opnam, heb ik een Zoom-gesprek gevoerd met de Dennis te Kloese en de trainer", vertelt Hwang in gesprek met Voetbal International. De middenvelder was direct enthousiast over het gesprek. "Dat was echt een goed onderhoud. Te Kloese vertelde over die ene wedstrijd in Los Angeles. Ik kan me dat duel tot de dag van vandaag ook nog goed herinneren. Mede daardoor voelde ik hoe graag ze mij wilden hebben en de interesse van Feyenoord paste precies in mijn plannen."

De middenvelder maakt zijn keuzes heel bewust en dat heeft er nog nooit voor gezorgd dat hij ergens spijt van heeft. "Mensen kunnen naar me kijken en denken: 'Deze speler heeft nooit in een topcompetitie gespeeld, terwijl hij dat wel kon'. Maar zo is het leven, je hebt geen invloed op hoe het gaat. Er waren altijd wel andere mogelijkheden, maar voor mij speelt gevoel een belangrijke rol. Ik wil alleen naar clubs die mij écht willen. Vancouver White Caps, Rubin Kazan, Olympiakos Piraeus en Rode Ster Belgrado, zij wilden mij écht hebben."

Vertrouwen

Met een contract tot 2028 hoopt Hwang nog veel mooie momenten mee te maken bij Feyenoord. "Ik ben nu pas kort in Nederland, maar durf te zeggen – en ik lieg niet – dat dit het beste land is waar heb gewoond, op Korea na natuurlijk, omdat ik daar ben geboren. En Feyenoord is by far de grootste club waarvoor ik heb gespeeld. Wat ik nog een beetje mis, is het vertrouwen, daarom is het goed dat we nu van NAC Breda hebben gewonnen. Dat zorgt ervoor dat we snel beter zullen gaan worden en de mensen laten zien wie we zijn."

Lees meer over
In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties