Hwang: "Op trainingen zag ik al dat er veel kwaliteit is binnen dit team"

In-Beom Hwang maakt in zijn eerste week bij Feyenoord direct veel indruk. In de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen en NAC Breda nam de nieuwkomer de ploeg meteen op sleeptouw. Na afloop van de 2-0 zege van zondagmiddag sprak hij met Feyenoord One.

De Zuid-Koreaan was blij een overwinning te kunnen vieren na een lastige eerste week. "De afgelopen tijd was het niet makkelijk om te winnen, met drie gelijke spelen." Daar kwam de pijnlijke nederlaag tegen Leverkusen nog bij. "Iedereen kon zien dat dat een lastige wedstrijd was. We speelden tegen een van de beste teams in de wereld. Maar we hebben geknokt en in de tweede helft werd het beter. Ik was blij met mijn debuut, maar tegelijkertijd net zo teleurgesteld als iedereen over het resultaat. Daarom ben ik blij om de supporters nu drie punten te kunnen geven."

"Ik deed niets specifieks, dit is gewoon mijn stijl", zei Hwang over het zelfvertrouwen waarmee hij al direct op het veld staat in De Kuip. "Als ik op het veld sta, help ik de anderen, en zij helpen mij. Dit is een jonge groep en ik ben een van de oudste spelers. Ik moet de jonge spelers dus helpen, omdat ik zeker weet dat ze goed kunnen presteren. Op trainingen heb ik al gezien dat er veel kwaliteit is binnen dit team. We moeten in meer wedstrijden het gevoel van gisteren krijgen. Hoe vaker we drie punten kunnen bijschrijven, hoe beter het zal gaan. Ik heb vertrouwen in mijn teamgenoten."

Met twee thuiswedstrijden in een week maakte Hwang ook direct kennis met Het Legioen. Na de overwinning op NAC gaven zijn ploeggenoten hem een duwtje om het applaus van de tribunes in ontvangst te nemen. "Dat verraste me wel. Het was een geweldig gevoel. Ik weet dat we goede supporters hebben. Of het nu thuis of uit is, ze komen om de club en spelers te steunen. Als je weet dat je zulke supporters achter je hebt staan, dan moet je nog meer dan 100% geven. Ik was heel blij om die steun van de supporters te voelen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen