"Ik denk dat hij heeft laten zien dat hij genoeg kwaliteit heeft"

Tegen NEC is het voor Feyenoord de doelstelling om voor de tweede keer op rij in de Eredivisie te winnen. Als dat lukt, evenaren de Rotterdammers niet alleen een clubrecord van deze eeuw door 26 competitiewedstrijden op rij ongeslagen te blijven, maar wordt ook de goede sfeer in de groep behouden in aanloop naar het duel tegen Girona FC. Tijdens de persconferentie wordt één speler specifiek uitgelicht vanwege zijn huidige vorm.

"Hij heeft zich redelijk goed aangepast bij ons", oordeelt Brian Priske over Jordan Lotomba. "Hij kwam op de laatste dag van de transferwindow binnen en direct begon hij in de basiself. Hij heeft al meer gespeeld dan we hadden verwacht. We hadden het liever een beetje opgebouwd met zijn verleden en de voorbereiding van hem. Ik denk dat hij zich echter goed heeft aangepast en laten zien dat hij genoeg kwaliteit heeft."

Structuur

De persconferentie wordt afgesloten met een vraag over de structuur van het elftal, iets waar Priske het zelf over had na de wedstrijd tegen NAC Breda. De trainer was er niet tevreden over. "Je moet spelen vanuit de structuur met hoe je wil aanvallen en wil verdedigen. Wanneer we ons aan die formatie houden, dan zie je veel goede kwaliteiten en samenspel. De minuten dat de spelers van hun positie afgingen en de formatie veranderde, toen zag je problemen bij ons. Dan help je een tegenstander in de wedstrijd."

Priske heeft dit zien gebeuren tijdens meerdere wedstrijden, maar ook gedurende de overwinning van afgelopen weekend. "Dit zag je tegen Groningen, maar zeker ook 25 tot 30 minuten tegen NAC. Als je de wedstrijd tegen NAC bekijkt en je de 25 minuten vindt dat we niet dominant waren, is dat veel te veel voor mij. Zeker als je in De Kuip speelt is dat niet wat we verwachten van onszelf."

Volgens de Deen kan het met meerdere dingen te maken hebben. "Het is een nieuw team met veel nieuwe spelers, of door de wissels, maar ook het fysieke gedeelte is zeker een onderdeel. De fundatie van het team is misschien nog niet sterk genoeg voor negentig minuten lang dominant voetbal. Ik denk niet dat het heel gek is voor nieuwe elftallen om deze fase te doorstaan. Mijn taak is alleen om deze fase in de wedstrijden zo kort mogelijk te houden. We kunnen niet domineren voor negentig minuten, maar de hoeveelheid minuten dat het niet lukt moeten we beperken."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen