''Ik had het idee dat ik naar de grote broer van Minteh zat te kijken''

''Ik had het idee dat ik naar de grote broer van Minteh zat te kijken''

Feyenoord heeft Ibrahim Osman voor een jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion. De 19-jarige buitenspeler heeft veel weg van Yankuba Minteh. De Gambiaan maakte indruk en stoomde zich in De Kuip klaar voor de Premier League. Osman moet dezelfde route afleggen in Rotterdam. De eerste geluiden over de kwaliteiten van de nieuwste aanwinst zijn positief.

"Ik zat vandaag naar Osman te kijken, toen had ik het idee dat ik naar de grote broer van Minteh zat te kijken," begint Anco Jansen in het programma Voetbalpraat. "Hij heeft vrijwel een identieke speelstijl. Deze jongen is fysiek sterk, gebruikt zijn lichaam wel veel meer. Osman is een krachtige speler. Hij is denk ik wel wat langzamer dan Minteh."

"Osman zoekt heel veel de één-tegen-één situaties op. Ook als er twee man rugdekking is, probeert hij nog een individuele actie te maken," vervolgt de oud-voetballer. "Ik heb ook wat beelden gezocht wanneer hij aan de binnenkant speelt, want Feyenoord is wat anders gaan spelen met de jongens op die positie. Daar heb ik wel mijn twijfels over. Zijn vaardigheid, het voetballend vermogen en positiespel."

Levensgevaarlijk

Marciano Vink is het daar niet mee eens en ziet juist een uitstekende techniek bij Osman. "Ik denk dat hij het wel kan vanuit de beelden die je van hem ziet. Ik denk dat hij technisch wel goed genoeg is om aan de binnenkant te spelen. Hij is ook nog eens sterk. Buitenom, binnendoor passeren. Ik vond hem technisch meer dan oké.'' De analist zag wel dat Osman het best rendeert in een systeem waar de buitenspelers de acties moeten maken aan de zijlijn. "Levensgevaarlijk is hij dan.''

''Wat hij ook zelf aangeeft, hij is heel direct in zijn spel en doelgericht. Dat deed hij altijd 25 keer per wedstrijd, dat is een beetje wat Minteh ook had, helemaal in het begin. De individuele actie opzoeken. Het leuke is: deze jongen komt van Right to Dream, waar ook Kudus en Sulemana vandaan komen. Dat is echt een academy waar krachtige en sterke voetballers vandaan komen. Ook technisch vaardige spelers die goed met een bal overweg kunnen."

Lees meer over
Ibrahim Osman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties