''Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik wil slagen bij Feyenoord''

Antoni Milambo zijn status bij Jong Oranje is veranderd. De middenvelder van Feyenoord scoorde in de Champions League en is momenteel een vaste basisspeler in het elftal van trainer Brian Priske. Milambo is dan ook een van de spelers die momenteel het meest wordt geïnterviewd bij de beloftenploeg. Na Girona FC werd de geboren Rotterdammer voor het eerst naar voren geschoven tijdens een persconferentie.

"Dat was spannend. Ik dacht van tevoren: 'Hoe werkt zoiets?' Maar volgens mij ging het best goed. Het was een kwestie van rustig blijven en lachen. Je moet áltijd blijven lachen," vertelt Milambo in gesprek met De Telegraaf. De 19-jarige middenvelder merkt dat zijn doelpunt in Spanje iets heeft losgemaakt. "Je moest eens weten hoeveel mensen mij een berichtje hebben gestuurd. Mijn familie, die lovend was, en mijn vrienden, die blij voor mij waren. Ja, daar genoot ik wel van."

Milambo ontving ook berichten van Lutsharel Geertruida en Crysencio Summerville, de vrienden waarmee hij in het verleden op het pleintje voetbalde in Rotterdam. Voor Milambo zijn dat momenteel twee voorbeelden. "Ze spelen in de Premier League en de Bundesliga, dat zijn echt geweldige competities. Natuurlijk volg ik ze, het zijn jongens van Vuurplaat hè. Onze band is heel erg sterk. Het zijn grote spelers geworden, op wie ik heel erg trots ben. We sturen elkaar niet alleen berichten. In mei ben ik nog samen met mijn broers naar Londen gegaan toen Crysencio op Wembley speelde."

Stempel drukken op het elftal

Voor de pas doorgebroken Milambo bij Feyenoord is spelen in Engeland of Duitsland nog ver weg. De rechtspoot denkt überhaupt niet aan een transfer. "Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik wil slagen bij Feyenoord. Pas als ik écht mijn stempel kan drukken op het elftal, wil ik eventueel verder kijken. Het is zo’n geweldige ervaring om in De Kuip te mogen spelen, het blijft altijd mooi als de fans losgaan. Ik denk dat elke jonge speler een Champions League-doelpunt goed kan gebruiken. De complimenten van je ploeggenoten, die zien dat jij belangrijk kan zijn, dát werkt al brandstof en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen