"Ik heb gekozen voor andere spelers met iets meer snelheid"

Vrijdagmiddag stond Brian Priske weer de pers te woord en daarbij ging het over diverse onderwerpen. Allereerst liet de trainer weten dat, ondanks de goede flow met twee overwinningen op rij, de interlandbreak niet op een verkeerd moment kwam. Daarnaast ging het uiteraard over de blessures, maar sprak hij ook over Luka Ivanušec.

"Het is altijd fijn om de interlandbreak in te gaan met twee belangrijke overwinningen", begint de trainer. "Allereerst in de Champions League en vervolgens thuis tegen Twente. Dat waren belangrijke wedstrijden voor ons en maakt de interlandperiode ook makkelijker als je het vanuit de emotie bekijkt. Ik had de tijd om mijn gezin te zien en tijd door te brengen met hen. Daarnaast kon mijn gedachte ook even niet gericht zijn op Feyenoord en voetbal, maar meer op de rol als vader."

Luka Ivanušec

Zowel bij Feyenoord als bij de nationale ploeg van Kroatië komt Ivanušec amper aan spelen toe. "Luka heeft moeite gehad om de speelminuten te krijgen waar hij op hoopt. Ik heb gekozen voor andere spelers met iets meer snelheid. Hij heeft goede technische kwaliteiten en heeft een goed 'voetbalbrein'. Uiteindelijk heb ik andere keuzes gemaakt, maar hij traint goed, heeft een goede mindset en ook een fijn karakter. Hij reageert goed op de beslissingen die ik maak."

Go Ahead Eagles

Zaterdagavond staat de wedstrijd in Deventer op het programma en Priske weet dat hem een lastig duel staat te wachten. "Go Ahead presteert goed en hebben goede resultaten behaald. Ze hebben het Ajax bijvoorbeeld erg lastig gemaakt. Ze hebben goede aanvallende spelers, zijn goed in de omschakelingen en hebben sterke standaardsituaties. Ze hebben een aantal Deense spelers en internationals van Finland."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen