''Ik vind het ook een beetje raar dat Feyenoord hem heeft laten gaan''

''Ik vind het ook een beetje raar dat Feyenoord hem heeft laten gaan''

NAC Breda is blij met de komst van Leo Sauer. Feyenoord heeft de talentvolle Slowaak voor een seizoen verhuurd aan de huidige nummer vijftien van de Eredivisie. Trainer Carl Hoefkens heeft een goede eerste indruk gekregen van de buitenspeler.

"Hij is nog ruw en er is veel verbetering mogelijk," vertelt Hoefkens in gesprek met Voetbal International. "Maar ik vind het ook een beetje raar dat Feyenoord hem heeft laten gaan, want ik zie veel potentie in hem. Hij kan ons iets extra’s brengen en dat zochten we. Hij kan op ‘tien’ spelen, als tweede spits of aan de linkerflank. Ik ben blij met hem, maar hij is er nog niet. Met zijn karakter zit het goed. Hij is nog geen volgroeide prof, maar op bepaalde momenten in wedstrijden kan hij heel belangrijk zijn voor ons."

Sauer heeft op het veld nog niet het verschil gemaakt, maar dat is een kwestie van tijd, zo vertelt assistent-trainer Tomasz Kaczmarek. "Je moet zijn verhaal kennen. Hij gaat naar het EK, speelt maar kort mee, mist daardoor een gedeelte van de voorbereiding en raakt daarna geblesseerd. Hij heeft niet echt een voorbereiding gehad. Dan duurt alles een paar weken extra en nu gaan we per week bekijken of hij zijn niveau kan opstuwen. Tegen SC Heerenveen hebben we hem pas voor het eerst ingezet. Hij heeft wat tijd nodig, maar de mentaliteit is in elk geval aanwezig."

Het doel van Sauer bij NAC Breda is helder: veel minuten maken en met de club in de Eredivisie blijven. "Ik denk echt dat we daar de kwaliteiten voor hebben. En daarna Feyenoord. Vorig jaar was al goed, toen ik bij het eerste elftal kon aansluiten. Dat heeft veel veranderd. Dat kan alleen maar beter worden als ik hier bij NAC een goed seizoen draai. Ze hebben bij Feyenoord veel vertrouwen in me, denk ik." Sauer heeft bij Feyenoord een doorlopend contract tot medio 2028.

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties