Invaller Gimenez speelt oefenwedstrijd met Mexico gelijk

De interlandperiode voor Santiago Gimenez zit erop. De spits van Feyenoord begon tijdens de oefeninterland van Mexico op de bank. Het duel tegen Oezbekistan in Georgia, Amerika, in het Mercedes-Benz Stadium, de thuishaven van de Atlanta Falcons en Atlanta United FC, eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Bondscoach Jaime Lozano koos tegen Oezbekistan voor concurrent Raúl Jiménez in de punt van de aanval. Gimenez begon afgelopen weekend tegen Australië nog in de basis. De spits miste een penalty en werd na een uur gewisseld. Uiteindelijk werd de oefenwedstrijd in het Cowboys Stadium in Arlington met 2-2 gelijkgespeeld.

Gimenez speelde tegen Oezbekistan dertien minuten. In de tweede helft kwam hij binnen de lijnen voor middenvelder Carlos Alberto Rodríguez. Mexico leek de wedstrijd alsnog te winnen door een doelpunt in de 88ste minuut, maar Oezbekistan wist in de extra tijd het duel alsnog gelijk te spelen dankzij een doelpunt van Otabek Shukurov.

Voor Feyenoord kwam de oefenwedstrijd van Mexico dinsdagnacht ongelegen. De Rotterdammers zagen Ayase Ueda afhaken voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen SC Heerenveen. De verwachtingen waren dat de Japanner zich kon opmaken voor zijn eerste basisplaats in het shirt van Feyenoord. Door zijn spierblessure moet trainer Arne Slot echter een beroep doen op Gimenez.

Gimenez keert, als alles volgens planning verloopt, vrijdag terug op het trainingsveld van Feyenoord. De Mexicaan is fit, maar werd de vorige keer gespaard omdat Slot geen risico wilde nemen met zijn jetlag. Wanneer de trainer toch niet kiest voor Gimenez dan kunnen ook Igor Paixão en Yankuba Minteh nog als nummer negen uit de voeten.

López verliest van Brazilië
Peru nam het in het Estadio Nacional Lima op tegen Brazilië voor de WK-kwalificatie. Marcos López begon als linker middenvelder in de basisopstelling. De speler van Feyenoord werd beoordeeld met een 7 voor zijn optreden in het 0-1 verloren duel tegen de gele kanaries. Marquinhos scoorde op aangeven van Neymar in minuut negentig het enige doelpunt van de wedstrijd López speelde de volledige wedstrijd en kreeg in de tweede helft een gele kaart.