Ivanušec neemt nog geen deel aan de groepstraining

Feyenoord werkt dinsdagochtend een openbare training af op trainingscomplex 1908. De Rotterdammers beschikken nog niet over Luka Ivanušec. De Kroaat herstelt nog altijd van een enkelblessure en traint buiten individueel. Het is daarom de vraag of de buitenspeler tegen Vitesse alweer minuten kan maken.

Na een lange transfersoap kwam Ivanušec op 25 augustus over naar Rotterdam en in zijn eerste wedstrijden maakte hij direct al een ervaren indruk. Echter speelde de international van Kroatië tot nu toe slechts drie wedstrijden in het shirt van Feyenoord. In de wedstrijden tegen FC Utrecht, sc Heerenveen en Celtic FC was de vleugelspeler goed voor één doelpunt en één assist. De wedstrijden tegen Ajax, Go Ahead Eagles, Atlético Madrid en PEC Zwolle heeft hij moeten missen.

Ook bij het nationale elftal van Kroatië worden de kwaliteiten van Ivanušec erg gemist. De Feyenoorder is namelijk een vaste basisspeler en heeft momenteel zestien interlands achter zijn naam staan. In de afgelopen interlandperiode namen de Kroaten het voor de EK-kwalificatie op tegen Wales en Turkije. Allebei de wedstrijden werden verloren en dus heeft Kroatië het Europees Kampioenschap niet meer in eigen hand. Ivanušec en zijn team staan momenteel op de derde plek met tien punten, hetzelfde aantal als nummer twee Wales. Echter is het onderling resultaat leidend en dus moet Kroatië hopen op puntverlies van de nummer twee in groep D.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen