Kasanwirjo is ambitieus: "Nu hoop je op meer speelminuten"

Kasanwirjo is ambitieus: "Nu hoop je op meer speelminuten"

Feyenoord heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de voorbereiding met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. Neraysho Kasanwirjo speelde de volledige eerste helft en werd in de tweede helft vervangen toen het complete elftal werd gewisseld. In gesprek met RTV Rijnmond reageert de verdediger op afgelopen periode.

"We hebben ervan genoten en nu is het weer tijd om te richten op het voetbal", begint Kasanwirjo zijn eerste interview na zijn vakantie. "Ik ben met mijn familie een paar dagen naar Suriname geweest en daarna heb ik nog een vakantie met Lutsha mogen meemaken. Nu kan ik weer focussen op het voetbal."

Kasanwirjo kwam afgelopen winter over van FC Groningen en moest het vorig seizoen vooral doen met invalbeurten. "Als je hier komt merk je wel dat je nog wat dingen moet veranderen. Gedurende het seizoen merk je steeds dat alles beter gaat. Je traint beter, je wordt fitter en kan beter aanhaken. Nu is er de kans om te spelen en zijn de kaarten opnieuw geschud. Nu moet ik mezelf zo goed mogelijk laten zien."

De 21-jarige verdediger vindt het niet gek dat hij vorig jaar niet op heel veel minuten kon rekenen. "Vorig seizoen ben ik midden in het seizoen gekomen en dan is het lastig om je plekje te vinden, want het team stond er al. De trainer wilde gewoon kampioen worden dus dan ging die het ook op dezelfde manier blijven doen. Nu hoop je op meer speelminuten."

Ondanks alle geruchten heeft zowel Arne Slot als Dennis te Kloese uitgesproken niet te verwachten dat er heel veel spelers vertrekken. Kasanwirjo ziet ook dat dit helpt voor het nieuwe seizoen. "Toen ik hier kwam merkte ik al heel snel dat de groep heel hecht was. We zijn goed op elkaar ingespeeld en iedereen is zichzelf en dat is ook belangrijk. Ik denk dat we gewoon een club zijn die toch wel meedoen voor de prijzen. Nu is het de taak om zo fit mogelijk door de voorbereiding heen te komen en vanuit daar proberen we zo goed mogelijk door de competitie te komen."

Positie
Net als Lutsharel Geertruida is Kasanwirjo een erg multifunctionele speler. Hij kan zowel als rechtsback, centrale verdediger en defensieve middenvelder spelen. "Ik heb nog niet echt met de trainer gesproken, maar als ik het zo zie denk ik gewoon hetzelfde als vorig jaar. In de achterhoede en waar ik zo goed mogelijk kan spelen. Ik zie steeds meer verbetering, toen ik hier kwam moest ik echt nog wennen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties