'KNVB wil vakken W en Z sluiten; 16.500 kaarten voor Feyenoord'

De KNVB heeft tijdens de eerste overleggen duidelijk gemaakt dat het enkele veiligheidsmaatregelen wil nemen. De voetbalbond is van plan om de parterre vakken te sluiten tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Dit meldt 1908.nl.

Het is tevens nog onzeker of de Vakken X en Y uiteindelijk volledig benut kunnen worden. De verantwoordelijken verwachten dat er een maximumcapaciteit van 40.000 supporters zal zijn in De Kuip. De KNVB wil er alles aan doen om incidenten, waaronder het gooien van voorwerpen naar het veld, te voorkomen.

Met de genoemde veiligheidsmaatregelen hoopt de KNVB de bekerfinale te kunnen afwerken zonder netten rondom het veld. Feyenoord hoopt dat het de beschikking krijgt over kaarten op de gele zijde en de blauwe zijde, terwijl NEC momenteel inzet op kaarten aan de groene zijde. Zoals het er nu voor staat, krijgen beide clubs de beschikking over 16.500 kaarten. De overige kaarten worden verdeeld onder relaties van de KNVB en andere genodigden.

Voor Feyenoord gaan van de 16.500 kaarten er 1700 naar de uitkaarthouders. Diamond- of Goldcardhouders krijgen als eerste de mogelijkheid om een kaart te kopen en hebben gegarandeerd een kaart. Ook 500 Silvercardhouders die de meeste uitpunten hebben verzameld, hebben gegarandeerd een kaart. Dit seizoen gaat er niet gebruikt worden gemaakt van een grootschalige online loting.

Feyenoord gaat dit seizoen gebruikmaken van een online wachtrij. Zes jaar geleden was deze techniek nog niet betrouwbaar genoeg, waardoor er gebruik werd gemaakt van een andere verdeling van de kaarten. Nu kunnen duizenden supporters aansluiten in de wachtrij om een kaart te bemachtigen voor de bekerfinale. Vrijdag 15 maart worden alle beslissingen definitief gemaakt en daarna volgt de start van de kaartverkoop.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen