Krabbendam verwacht geen vervanger bij vertrek Gimenez: "Zou heel gek zijn"

Feyenoord heeft nog twee weken om de selectie voor dit seizoen compleet te maken. Dan sluit namelijk de transferwindow. Toch worden op dit moment meer uitgaande dan inkomende transfers verwacht. Martijn Krabbendam vertelde in Rondje Feyenoord van Voetbal International wat er nog te gebeuren staat.

Zo ging hij om te beginnen in op het nieuws van vandaag: Nottingham Forest wordt concreet voor Santiago Gimenez. "Een aantal weken geleden hebben ze al geïnformeerd bij Feyenoord. Maar Feyenoord weet precies wat ze voor Gimenez willen hebben: meer dan 30 miljoen euro. Met 25 miljoen (het openingsbod, red.) zijn ze er dus nog niet. Er moet echt nog wat bij, wil hij die overstap gaan maken."

Geen vervanger voor Gimenez

Toch is een vertrek van Gimenez wel degelijk een reëel scenario. Krabbendam betwijfelt of er in dat geval nog een vervanger wordt aangetrokken. "In principe hebben ze al voorgesorteerd met Ueda en Carranza. Voor Ueda hebben ze 9 miljoen betaald. Carranza kwam transfervrij, maar Feyenoord was wel heel enthousiast dat het hem transfervrij kon krijgen. Dan zou het heel gek zijn als je alsnog een derde spits gaat halen."

Mocht Gimenez toch niet vertrekken, dan denkt Krabbendam dat Feyenoord wél met drie spitsen verder wil. "Normaal is dat een probleem, want hou ze alle drie maar eens rustig. Dat is lastig te managen. Je kunt van een probleem dus wel een luxeprobleem maken. Maar als het bod uiteindelijk goed is, dan gaat Feyenoord gewoon meewerken aan een transfer van Gimenez."

Om op de poll te stemmen, open het originele artikel hier.

Laatste dagen transfermarkt

Wat verwacht de clubwatcher verder in de laatste twee weken van de transfermarkt? "Eigenlijk is Feyenoord redelijk op orde, als je ziet wat er nog moet komen. Ze willen graag nog een centrale verdediger en misschien een vervanger voor Wieffer. Osman is al binnen. Aan de inkomende kant hebben ze dus ongeveer wel in kaart wat er nog moet gebeuren. Maar je bent ook afhankelijk van wat er met je eigen groep gebeurt."

"Gaat Atlético nog een keer komen voor Hancko met een bod dat niet te weigeren valt? Wat doet Nottingham met Gimenez? Dat zijn dingen waarop Feyenoord zich nu voorbereidt, terwijl ze ook wel bezig zijn spelers kwijt te raken die op de begroting drukken. Wålemark, Kasanwirjo, López, Bullaude en Pedersen - voor wie Bodø/Glimt op de markt was. Zo zijn er meer spelers waarvan ze al afscheid moesten nemen, omdat die groep kleiner moest zijn. Te Kloese maakt dus overuren deze dagen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen