Michiel Kramer is momenteel bezig aan een heerlijk seizoen bij RKC Waalwijk. Als 34-jarige spits speelt hij bijna alle wedstrijden en hij heeft al twaalf doelpunten gemaakt dit seizoen. Tussen 2015 en 2018 speelde de Rotterdammer 71 wedstrijden voor zijn droomclub, Feyenoord. In het Algemeen Dagblad vertelt hij kort over zijn liefde voor de Rotterdammers.
"Je kunt je niet voorstellen wat het betekent dat ‘we’ nu weer die titel gaan pakken", begint Kramer. "Man, we zijn zo gelukkig nu Feyenoord weer is wat het voor ons altijd is geweest: de grootste en mooiste club ter wereld." Samen met zijn vader denkt hij nog vaak terug aan de momenten van vroeger, waar ze met tranen van geluk op Vak O zaten bij de landstitel, of hoe zij samen juichten op de Coolsingel.
Het zou voor Kramer een droom zijn om ooit terug te keren bij 'zijn' club. Omdat hij destijds pas tegen het einde van de transfermarkt werd aangetrokken door Feyenoord, kon hij niet uit de 'magische' helikopter stappen. "Alleen al voor mijn vader zou het mooi zijn als ik ooit nog eens een herkansing krijg in die helikopter. En reken maar dat mijn moeder, mijn vrouw en onze kinderen dan naast hem zullen zitten op de tribune. Als pinchhitter terugkeren bij Feyenoord, ja, dat zou het ultieme einde van mijn loopbaan zijn."
Pierre van Hooijdonk
Als spits van Feyenoord kreeg Kramer ook de nodige kritiek. Zo is hij een column van Van Hooijdonk nog altijd niet vergeten, en vindt hij dat de waarde van een goaltjesdief wordt onderschat in Nederland. "Ik kan me nog een column van Pierre van Hooijdonk in VI over mij herinneren, nadat ik in mijn eerste halve seizoen bij Feyenoord negen doelpunten had gemaakt. Ik hing, vond hij, ‘te veel de Romário uit’. En als ik níét scoorde had je, volgens hem, ‘niets aan mij’.''
''Dat mag Pierre vinden, zoals iedereen alles van me mag vinden. Heb ik nul moeite mee. Maar de waarheid is, denk ik, dat een spits er staat om doelpunten te maken. Goals betekenen namelijk overwinningen. En overwinningen zorgen voor een hoge klassering. Dat zou het criterium moeten zijn, niet of je daarnaast een ballerina bent. De waarde van de goaltjesdief wordt in Nederland onderschat, vind ik."
Lees het artikel op de mobiele website