'Linssen wees terugkeer naar Eredivisie voorlopig af'

NAC Breda heeft geprobeerd om oud-Feyenoorder Bryan Linssen terug te halen naar de Eredivisie, zo weet Joost Blaauwhof te melden namens Voetbal International. Volgens het bericht heeft de spits echter aangegeven voorlopig bij Urawa Red Diamonds in Japan te blijven.

In Japan is de voetbalcompetitie halverwege en dus lijkt Linssen het seizoen af te willen maken, ondanks dat zijn contract nog maar loopt tot de eerste maand van 2025. Daardoor is de voormalig spits van Feyenoord in de winter transfervrij op te pikken. "Het is niet ondenkbaar dat NAC later (of in januari) nog een poging waagt", schrijft de journalist.

Succes in Nederland

De 33-jarige Linssen heeft in zijn voetbalcarrière bij zes Nederlandse clubs in het eerste elftal gespeeld. Bij Vitesse wist hij met 46 doelpunten en 20 assists in 113 wedstrijden de meeste indruk te maken. In het seizoen 2009/2010 speelde Linssen voor MVV, om vervolgens te spelen voor VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen.

Geliefd bij Feyenoord

Na zijn tijd bij Vitesse maakte Linssen in 2020 transfervrij de overstap naar Rotterdam. Bij Feyenoord paste hij goed in het voetbal van Arne Slot en speelde hij, ook onder Dick Advocaat, 91 wedstrijden. Hierin maakte hij 28 doelpunten en gaf hij 16 assists. Samen met Jens Toornstra stond Linssen bekend als LiTo BV, mede omdat ze samen met hun vrolijkheid en werklust goed in de smaak vielen bij Het Legioen.

In juli 2022 vertrok Linssen voor een bedrag van ongeveer 1,3 miljoen euro naar Urawa Red Diamonds. "Het is een nieuwe cultuur, een nieuw stadion en ze zijn helemaal gek van voetbal daar. Ik wil ook gewoon zien hoe het aan de andere kant van de wereld is. Omdat ze Champions League spelen, zal ik ook op andere plekken dan Japan komen. Normaal zou je daar nooit komen. De kans om een heel andere cultuur mee te maken is wel gaaf", vertelde Linssen destijds.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen