Afgelopen | Loting Feyenoord tussenronde Europa League

Voor Feyenoord staat vandaag de loting van de Europa League op de agenda. De Rotterdammers weten na 13:00 uur wie hun tegenstander wordt in de tussenronde van het Europese toernooi. De ploeg van trainer Arne Slot eindigde als derde in de groepsfase van de Champions League en treft daardoor een van de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League.

Mogelijke tegenstanders
SC Freiburg, Olympique de Marseille, Sparta Praag, Sporting CP, Toulouse, Stade Rennes, AS Roma, Qarabag.

Nummers drie uit de CL
Galatasaray SK, RC Lens, SC Braga, SL Benfica, Feyenoord, AC Milan, Young Boys, Shakhtar.

Ongeacht de loting, begint Feyenoord in de tussenronde met een wedstrijd in de eigen Kuip op donderdag 15 februari. Een week later, op 22 februari, spelen de Rotterdammers de return buitenshuis. De winnaars van deze tussenronde plaatsen zich voor de achtste finales, waarvoor de Europa League-groepswinnaars zich rechtstreeks kwalificeerden. Op vrijdag 23 februari wordt er geloot voor deze achtste finales, die op 7 en 14 maart worden afgewerkt. De finale van de Europa League is op 22 mei in het Aviva Stadium in Dublin.

Inkomsten
Feyenoord heeft dankzij de deelname aan de Champions League flink kunnen verdienen. De ploeg van Arne Slot kan ondanks de uitschakeling ruim 36 miljoen euro tegemoetzien van de UEFA. Dit bedrag is nog exclusief kaartverkoop en inkomsten uit horeca. De inkomsten uit de Europa League zijn weliswaar een stuk lager, maar ook in het tweede toernooi van Europa zijn nog miljoenen bij elkaar te spelen.

Wanneer de tussenronde wordt overleefd, maakt de UEFA een bedrag van 1,2 miljoen euro over naar Rotterdam. Voor het bereiken van respectievelijk de kwartfinale, halve eindstrijd en finale van het op een na belangrijkste toernooi voor Europese clubs staan bedragen van 1,8 miljoen euro, 2,8 miljoen euro en 4,6 miljoen euro. De winnaar kan nog eens 4 miljoen euro tegemoetzien.

Voorkeur voor Qarabag FK
Een groot deel van de supporters hoopt op Qarabag FK als tegenstander. De Azerbeidzjaanse voetbalclub komt als favoriet uit een poll die onlangs is gehouden op FR12.nl. Van de 18.824 stemmen hoopt 33% procent op de koploper uit de Premyer Liqası. De tegenstanders Olympique de Marseille, Stade Rennes en Sporting CP worden het liefst ontlopen. Sparta Praag en SC Freiburg scoren ook hoog.

Pushmelding
Ben jij niet in staat om maandagmiddag live de loting te volgen? Download dan de FR12.nl-app in de store om een melding te ontvangen van de uitkomst van de loting. De Android-app van FR12.nl is hier te vinden en de iPhone-app is hier te downloaden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties