Lotomba ook komende wedstrijden niet inzetbaar voor Feyenoord

Feyenoord moet het de komende periode doen zonder Jordan Lotomba. De verdediger heeft een hamstringblessure opgelopen en is daardoor niet inzetbaar. Lotomba mist onder meer de Klassieker van aanstaande woensdag tegen Ajax. Voor Givairo Read lonkt daardoor veel speeltijd de komende weken.

“Lotomba is niet fit en zal ook de komende wedstrijden niet beschikbaar zijn'', bevestigt Priske in gesprek met ESPN. ''Dan is het een makkelijke keuze: Read is zijn back-up. Hij is jong, maar ik heb het volste vertrouwen in zijn snelheid en kracht. Hij heeft uiteraard nog een gebrek aan ervaring, maar hij heeft in de voorbereiding al goede wedstrijden gespeeld. Ik kijk ernaar uit om hem te zien spelen.''

Lotomba viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen SL Benfica. Een MRI-scan moest uitwijzen hoe ernstig de blessure van de rechtsback is. Priske gaf niet exact aan hoe lang Lotomba niet inzetbaar is, maar hield het vanwege de privacyregelgeving op "de komende wedstrijden." Naast FC Utrecht en Ajax speelt Feyenoord de komende weken ook tegen AZ, RB Salzburg en Almere City.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen