Lotomba over De Kuip: "Het voelde haast alsof we een WK-finale speelden"

Op de laatste dag van de transferwindow heeft Jordan Lotomba zijn contract getekend bij Feyenoord. De 25-jarige Zwitser komt over van OGC Nice en heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2027.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben. Het is een echte eer dat ik mijn carrière kan voortzetten in dit mooie land en bij de club Feyenoord", begint Lotomba aan zijn eerste woorden op het clubkanaal. "Ik vind het geweldig om een nieuw avontuur te beginnen. Het is een hele verandering, want ik heb jarenlang in Frankrijk gespeeld en nu speel ik ineens in Nederland. Ik moet een andere cultuur en andere mentaliteit aanleren, maar ik ben heel blij dat ik deze stap kan maken."

Lotomba speelde ruim honderd wedstrijden in de Ligue 1 en was dus wel toe aan een nieuwe omgeving, met geweldige fans. "Ik heb veel ervaring opgedaan en het is best wel een sterke competitie. Nu kan ik laten zien wat ik in Frankrijk heb geleerd. Ik heb al eens tegen Feyenoord gespeeld toen ik bij Young Boys speelde. De sfeer waarvoor de fans toen zorgden, verraste mij enorm. Het voelde haast alsof we een WK-finale speelden. Ik keek dus op van de Feyenoord-supporters. Die zijn me altijd bijgebleven."

De juiste stap

Dat Feyenoord de juiste stap is voor de Zwitser heeft meerdere redenen. "Omdat Feyenoord momenteel heel goed bezig is. Ik heb ook voor de club gekozen omdat mijn maatje Calvin Stengs hier speelt. Hij heeft hier zelfvertrouwen getankt en al veel gescoord. Verder zag ik dat jullie in 2023 landskampioen zijn geworden. We spelen nu dus Champions League en dat is natuurlijk het mooiste Europese toernooi. De club is op weg naar boven en dat kan alleen maar goed zijn voor mijn carrière."

Contact met Stengs

Dat de middenvelder door omstandigheden toch is gebleven bij Feyenoord heeft dus geholpen met de komst van Lotomba. "Stengs is gewoon een heel goede speler. Ik weet nog dat hij me schreef dat Feyenoord een echte topclub is en dat ik me er goed kan laten zien. Ik beland in een competitie die ik niet ken. Dit is een mooie ervaring, omdat ik ook Champions League kan spelen."

Kwaliteiten

"Op het veld ben ik iemand die nooit loslaat", stelt de rechtsback zichzelf verder voor. "Ik ben een echt bijtertje, om het zo te zeggen. Op het veld ben ik een krijger. Ik ben fysiek sterk. Ik kan creatief zijn en ik ben sterk in de één tegen één. Daarnaast kan ik ook heel doelgericht zijn met de bal. Ik ben dus veelzijdig en ik denk dat ik een verschil kan maken in deze competitie. Ik kan de ploeg helpen mooie acties te maken en doelen te verwezenlijken."

Een andere kwaliteit van Lotomba is dat hij op meerdere posities inzetbaar is, net als zijn voorganger Geertruida. "Ik ben veelzijdig. Ik ben op meerdere positie op mijn gemak. Ik heb een goed linkerbeen en heb soms het gevoel dat ik tweebenig ben. Ik pas me makkelijk aan en de trainer kan dus op me rekenen als hij me op links zet of juist wat hoger. Ik kan verdedigen en aanvallen, maar speel het liefst op rechts omdat dat mijn sterkste been is."

Lees meer over
Jordan Lotomba
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties