Lovende woorden voor Feyenoorder: ''Hij heeft een grote toekomst''

Lovende woorden voor Feyenoorder: ''Hij heeft een grote toekomst''

Marciano Vink is lovend over Gjivai Zechiël. De analist van ESPN en oud-voetballer verwacht dat de middenvelder van Feyenoord een grote toekomst tegemoet gaat. Vink ziet in de geboren Rotterdammer een echte nummer tien en hoopt hem dit jaar onder trainer Brian Priske vaker te zien in het eerste elftal.

"Ik heb hem aan het begin van het seizoen direct doorgegeven als mijn 'Man to Watch'," vertelt Vink in gesprek met ESPN. "Ik vind hem zo’n mooie speler. Ik ken hem eigenlijk al vanaf de jeugd. Het is een speler die op alle posities vanaf het middenveld uit de voeten kan. Op de nummer tien-positie vind ik hem op zijn allerbest. Hij is zo technisch. Hij heeft een goede balbehandeling en heeft een heel snel en goed oog voor ruimte en diepte."

"Wat hij ook bezit, is het druk zetten naar voren. In de kleine ruimte heeft hij een mooie en snelle balbehandeling. Het is alleen jammer dat hij maar twee à drie wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld. Ik snap het ook wel, want je hebt Hwang, Timber en Milambo op dit moment. Hij moet de strijd dan aangaan met Milambo, en dat wint Milambo op dit moment terecht. Zechiël vind ik zo’n mooie voetballer en hij heeft een grote toekomst. Ik verwacht daar veel van."

Zechiël wil definitief doorbreken bij Feyenoord

Gjivai Zechiël hoopt dit seizoen definitief door te breken bij Feyenoord. De 20-jarige middenvelder staat er goed op en maakte donderdagavond zijn debuut bij Jong Oranje. De geboren Rotterdammer merkt zelf ook dat hij stappen maakt in zijn ontwikkeling en fysiek sterker aan het worden is.

"Het was mijn eerste potje in de basis voor Jong Oranje, maar het voelde meteen goed. Ik was er ook niet mee bezig," vertelt Zechiël in gesprek met Sportnieuws.nl. De middenvelder heeft geen last van de druk en ook spelen in De Kuip gaat hem goed af. "Ze spreken meestal over Kuipvrees, maar dat voel ik ook niet. Ik wil gewoon lekker voetballen, overal waar ik kom."

Jong Oranje won donderdagavond met een minimaal verschil van de leeftijdsgenoten uit Mexico. Zechiël was een van de uitblinkers. "Het is een groot compliment dat er positief over me wordt gesproken. Ik vond het zelf ook wel goed gaan. Ik moet wel betrouwbaarder worden aan de bal, maar ik wil ook niet alleen maar de bal naar links en rechts spelen. Ik wil risico in mijn spel leggen, zo'n type voetballer ben ik. Het was een prima wedstrijd."

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties