MATCHDAY! Feyenoord keert na 88 dagen terug in Estádio da Luz

MATCHDAY! Feyenoord keert na 88 dagen terug in Estádio da Luz

Het is weer matchday! Nadat Feyenoord op 28 juli in de voorbereiding zoek werd gespeeld door SL Benfica, zijn de Rotterdammers nu uit op revanche in Lissabon. Het is voor beide ploegen de derde wedstrijd in de UEFA Champions League dit seizoen. De wedstrijd is woensdagavond om 21.00 uur live te zien op Ziggo Sport.

Feyenoord
De ploeg van Brian Priske zal na de winst afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-5), vertrouwen hebben in aanloop naar het treffen met SL Benfica. Feyenoord won in Deventer voor de derde keer op rij. Voor de interlandperiode waren er ook al winstpartijen tegen Girona FC (Champions League) en FC Twente (Eredivisie). Het chagrijn van de laatste weken heeft plaats gemaakt voor optimisme en Feyenoord zit in een betere flow, zegt Priske op de persconferentie gisteravond.

"Ik denk dat we in een goede periode zitten met een juiste flow. De laatste wedstrijden zijn ook beter. Met name in het tactische aspect van ons aanvalsspel", begint Priske tegenover de Nederlandse en Portugese pers. "We zien de relaties binnen de spelersgroep ook groeien en ik ben daar positief over, maar we weten wel dat we nog steeds moeten verbeteren. Dat zal om verdedigende- en aanvallende aspecten gaan. Het is in ieder geval op dit moment een stuk positiever."

De Deense oefenmeester zal naar alle verwachting niets aan zijn basiself wijzigen ten opzichte van de wedstrijd afgelopen zaterdag in Deventer. Gernot Trauner zal dus wederom in de basis staan ten koste van Thomas Beelen. De Oostenrijker keerde zaterdagavond voor het eerst terug in de basis van Feyenoord sinds het eerste Champions League-duel van dit seizoen tegen Bayer Leverkusen. Hugo Bueno lijkt fit genoeg om te kunnen starten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Lotomba, Trauner, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.

SL Benfica
De huidige nummer drie van de Portugese competitie is in een goede vorm en won afgelopen weekend in het Portugese bekertoernooi van vierde divisionist Pevidém S.C. In de competitie moet het Sporting CP en FC Porto voor zich dulden.

In de Champions League wonnen de Portugezen met oud-Feyenoorders, Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes in de gelederen haar eerste twee wedstrijden. Er werd met 1-2 gewonnen in Servië tegen Rode Ster Belgrado en met 4-0 in eigen huis van Atletico Madrid. Priske prijst de kwaliteiten van de tegenstander.

"We hebben veel respect voor Benfica", vertelde de trainer. "Het is een team met veel kwaliteit en de nieuwe coach doet het goed sinds hij er is. Ze hebben zes wedstrijden op een rij gewonnen en spelen goed voetbal. Ze speelden Atlético Madrid hier in de vorige speelronde helemaal zoek. We weten dat het moeilijk gaat morgen maar we zullen strijden voor een resultaat."

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY! UEFA Champions League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties