"Men dacht dat het een spannende pot zou worden, maar ze waren oppermachtig"

"Men dacht dat het een spannende pot zou worden, maar ze waren oppermachtig"

Het Feyenoord van Brian Priske raakt meer en meer in vorm. Dat betekent ook dat er wekelijks verschillende Feyenoorders positief opvallen. Zo stonden Dávid Hancko, Hugo Bueno en Quinten Timber alle drie in het Elftal van de Week van De Telegraaf, samengesteld door oud-Feyenoorder Theo Lucius.

"Op het EK en dit seizoen ook weer heeft iedereen gezien dat hij iets aparts is", begon Lucius over Hancko. "Hij oogt zó stabiel, elke wedstrijd. Hij is goed aan de bal, maar ook verdedigend, in zijn doordekken, in alles neerzetten. Als hij zo doorgaat, komt hij ook heel goed binnen bij een nog grotere club. Want ook in de Champions League blifjt hij zo goed en makkelijk overeind."

Hugo Bueno kennen we minder lang, maar heeft in korte tijd ook al meerdere keren zijn klasse laten zien. "Hij is in korte tijd belangrijk geworden bij Feyenoord en is één van die jongens achterin die zowel verdedigend als opbouwend enorm rustig blijven. Tegen welke tegenstander of onder welke druk ook. Dat hebben ze goed voor elkaar, zoals ze ook vaak goed staan en de druk erop krijgen als ze een bal verliezen. Men dacht dat het een spannende pot zou worden bij FC Utrecht, maar ze waren oppermachtig."

Tot slot loofde hij aanvoerder Quinten Timber. "Hij is echt de revelatie van dit seizoen bij Feyenoord en mijn speler van de week, ook gezien de vooraf verwachte weerstand van FC Utrecht. Hij is een heerser op het middenveld, dat laat hij ook in de Champions League zien, en momenteel echt het gezicht van Feyenoord. Hij is opgestaan als leider en de aanjager geworden, die ineens ook vrij makkelijk het doel lijkt te vinden."

Elftal van de Week:
Nordin Bakker (Almere City); Mees Hilger (FC Twente), Dávid Hancko, Hugo Bueno; Malik Tillman (PSV), Quinten Timber, Michel Vlap (FC Twente), Clint Leemans (NAC Breda); Jacob Trenskow (sc Heerenveen), Ricardo Pepi (PSV), Sam Lammers (FC Twente)

Lees meer over
Hugo Bueno
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties