Milambo: "Dankzij een mental coach ben ik weer de oude"

Op 12 augustus 2021, alweer ruim drie jaar geleden, werd Antoni Milambo de jongste debutant ooit voor Feyenoord. Op zo'n jonge leeftijd jezelf moeten bewijzen en vervolgens jaren wachten op je echte doorbraak brengt een bepaalde druk met zich mee. Achteraf was hij misschien wel iets té jong en heeft zijn spel geleden onder de druk die hij voelde.

"Dankzij een mental coach ben ik weer de oude", vertelt Milambo in gesprek met de NOS. De middenvelder, die onder trainer Brian Priske zich al meerdere keren heeft mogen bewijzen in de basiself, heeft veel gehad aan de gesprekken die hij heeft gevoerd. "Tegen hem ben ik heel open en eerlijk geweest. We hebben het bijvoorbeeld veel gehad over mijn zelfvertrouwen. Dat heeft me enorm geholpen en me hier gebracht."

Nu is Milambo een volwaardig lid van de selectie, maar de vorige jaren speelde hij vaak nog jeugdwedstrijden, terwijl hij op 16-jarige leeftijd al zijn eerste stappen mocht maken in De Kuip. "Ik voelde heel veel druk na mijn debuut. Ik wilde me keer op keer bewijzen op het veld, maar dat ging juist ten koste van mijn spel en ik begon me ook anders te gedragen."

"Ik voel me goed. Ik gedraag me normaal en ben wijzer geworden", vervolgt de nog altijd talentvolle middenvelder. "Ik speel meer mijn eigen spel en ben belangrijk voor het team. Ik luister goed naar mijn teamgenoten en probeer ze zo goed mogelijk te helpen." En ook de jaren, sinds dat debuut op zijn zestiende, zijn gaan tellen: "Ik hoor steeds vaker dat ik een man begin te worden."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen