Milambo trefzeker bij winnend Oranje O17

Antoni Milambo was gisteren belangrijk voor Oranje O17. De Feyenoorder was namelijk trefzeker in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk, waardoor het Nederlands elftal nu groepswinnaar is op het jeugd EK.

Beide teams wonnen hun eerste twee wedstrijden, waardoor de knock-outfase voor zowel Nederland als Frankrijk al binnen was. De onderlinge wedstrijd in Rishon LeZion (Israël) ging uitmaken wie van de twee groepswinnaar werd. Frankrijk had een beter doelsaldo en zou dus aan een gelijkspel voldoende hebben gehad.

De Fransen kwamen in de dertiende minuut op 0-1 voorsprong en hielden die tot de 76ste minuut vast. Dean Donny Huijsen benutte toen een strafschop, waarna Milambo vier minuten later ook scoorde. Yoram Lorenzo Ismaël Boerhout besliste de wedstrijd in de slotminuten: 3-1. Aanstaande woensdag is Italië in de kwartfinale de tegenstander.

Namens Feyenoord zijn naast Milambo ook Fabiano Rust, Mike Kleijn, Jaden Fernando Slory en Rainy Breinburg geselecteerd. De eerste drie begonnen in de basis, Slory viel in de 77ste minuut in voor Rust. Breinburg bleef negentig minuten op de bank.