"Misschien is het veel handiger om Paixão daar neer te zetten"

Bij Feyenoord gaat het veel over de aanpak van Brian Priske. Een deel van de aanhang en de media is kritisch op zijn 3-4-3-systeem, en het 1-1 gelijkspel tegen Willem II hielp daar niet bij. In Studio Voetbal nam Alex Pastoor het Feyenoord van Priske onder de loep.

Het puntverlies in de openingswedstrijd noemde Pastoor 'vervelend'. "Dan komt er meteen een heel negatieve lading over alles heen. Maar Feyenoord heeft veel doelpogingen ondernomen, Willem II weinig. Dat zijn dingen die altijd meespelen in het vormen van een mening." Hij wees onder meer op de twee grote kansen voor Santiago Gimenez. "Normaal gesproken gaan zulke ballen erin, dan wordt het 3-0. Dan praat je nergens meer over en heb je de kans dat het ook nog 6-0 of 7-0 wordt. Maar de klasse in het afwerken en in de juiste positie komen, dat ontbrak wel een beetje. Dat heeft ook te maken met de manier waarop ze spelen, in combinatie met spelers die afwezig zijn, zijn weggegaan of bijna de hele voorbereiding hebben gemist door interlands."

"In feite willen ze op ongeveer dezelfde manier spelen als onder Arne Slot, met veel mensen in de as", merkte Pastoor op. "Maar toen stonden aan de buitenkant altijd jongens met veel creativiteit en een individuele actie. Als het niet door het midden ging, gingen ze er wel omheen. Nu viel op dat Feyenoord relatief snel voor de voorzet ging. Ik vind dat leuk om naar te kijken, maar tegelijkertijd hebben ze buiten Gimenez niet veel spelers die graag en makkelijk voor de goal komen. Dat zijn dingen waar ze nog hun weg in moeten vinden."

Volgens de nu clubloze trainer ligt de oplossing in ieder geval niet in het aantrekken van nog iemand voor de linkervleugel. "Je hebt López, Hartman en Smal, waarvan de laatste twee geblesseerd zijn. Maar moet je dan nog een linkerman gaan halen? Misschien is het veel handiger om Paixão daar neer te zetten. Hij kwam bijvoorbeeld vlak na rust ook aan de buitenkant in de één-op-één, waar hij een penalty had moeten krijgen. Op het moment dat je er tussendoor niet doorheen komt omdat de passing niet oké is, Timber nog ontbreekt en een type als Stengs mist, dan zou je er gemakkelijker omheen moeten. Dan maar voorzetten blijven geven - al is dat niet het voetbal waarmee Feyenoord zoveel succes had onder Arne Slot."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen