Mitchell moet wennen bij Feyenoord: ''Het heeft me moeite gekost''

Jeyland Mitchell bereidt zich met Costa Rica voor op de komende interlandperiode. De verdediger van Feyenoord heeft zijn officiële debuut voor de Rotterdamse club nog niet gemaakt. Mitchell vertelt in zijn thuisland dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen en dat hij te maken heeft gehad met een blessure.

"Het heeft me moeite gekost, ik kom van een blessure en het tempo is anders," vertelt Mitchell in gesprek met Nacion.com. "Voor mij is het fijn om hier (bij de nationale ploeg) te zijn en minuten te maken, omdat ik het land wil vertegenwoordigen." Mitchell is tevreden met zijn eerste periode bij Feyenoord. "Het is een mooie club, het is een team dat strijdt in de Champions League en ik had niet verwacht op zo'n jonge leeftijd deze transfer te maken."

Toch is het voor de 19-jarige Mitchell zwaarder dan hij in eerste instantie had ingeschat. Ook buiten het veld is het voor de centrale verdediger nog even zijn weg vinden. "Je gaat daarheen in je eentje, het is moeilijk, maar met mijn moeder bij me verandert alles. Daarnaast heb ik ook moeite gehad met het dagelijks leven; het voetbal is anders en de aanpassing is zwaar. Ik leer een beetje de taal. Het Europese voetbal is voor mij wennen."

Vooral de intensiteit tijdens de wedstrijden en trainingen is wennen. Daarnaast wordt er ook nog eens vollebak gewerkt in de gym, dat ging er anders aan toe dan bij zijn vorige club LD Alajuelense. "Het is niet hetzelfde. Hier moet je honderd procent geven op het trainingsveld en ook in de gym, maar de dingen gaan langzaamaan de goede kant op. Ik vraag God om begeleiding in de richting waarin ik ga."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen