NAC Breda reist zonder supporters af naar De Kuip

NAC Breda reist zonder supporters af naar De Kuip

Niet alleen Feyenoord heeft te maken met boetes en maatregelen van de KNVB. De tuchtcommissie van de voetbalbond heeft NAC Breda opnieuw gestraft met een uitwedstrijd zonder publiek. Dit geldt voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De straf is het gevolg van wanordelijkheden met vuurwerk tijdens en na de promotiewedstrijd tegen Excelsior in het afgelopen seizoen.

NAC Breda heeft afgelopen seizoen 60.000 euro aan boetes ontvangen. Eerder mochten supporters niet afreizen naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Nu moet NAC Breda het doen zonder de steun van de supporters tegen Feyenoord. Het duel in De Kuip wordt gespeeld op zondag 22 september om 14:30 uur.

''Op deze manier is het wachten op een thuiswedstrijd zonder publiek. Wij hebben dit zelf in de hand, wij moeten het dit seizoen samen doen," reageert algemeen directeur Remco Oversier op de website. "De thuiswedstrijden in de play-offs, maar ook de oefenwedstrijd tegen Sparta, hebben laten zien dat onze supporters een machtig wapen zijn. Dat wapen willen we ook graag aankomend seizoen ten volste benutten in de strijd om handhaving.''

''Ik wil iedereen op het hart drukken het gezonde verstand te gebruiken en een visitekaartje te zijn voor onze club. De club besteedt het bedrag dat het nu kwijt is aan boetes en straffen, liever aan de ontwikkeling van ons voetbalbedrijf, de kantoororganisatie en ongekend mooie sfeer- en supportersacties zoals tegen Excelsior thuis. Samen met onze Clubraad hebben we deze uitdaging besproken en gaan we werken aan oplossingen waarbij we onze club vooraf helpen en niet achteraf schaden.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties