NAC-supporters in de fout: cateringmedewerkers in het nauw na vernielingen

Supporters van NAC Breda hebben zich allesbehalve positief laten gelden tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Enkele supporters vonden het nodig om de confrontatie te zoeken met supporters van de Rotterdamse club en daarbij vernielingen te plegen. Een kraam met etenswaar moest het ontgelden, waarbij cateringmedewerkers in het nauw werden gedreven. Dit blijkt uit beelden op Dumpert.nl.

Op sociale media gaan ook verhalen rond dat er met spullen werd gegooid richting een aantal van de 750 patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, die aanwezig waren in De Kuip. Het grootste deel van het uitvak wist zich wel te gedragen en leverde een volle collectebus af voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, maar een enkeling zorgde er toch voor dat enkele jonge Feyenoord-supporters met tranen naar huis gingen.

Voor de Rotterdamse politie was het reden genoeg om de supporters van NAC Breda op te houden. Na zes uur kon iedereen richting huis keren. Niet alleen supporters van Feyenoord spreken hun afkeer uit over het wangedrag van enkele supporters. Ook supporters van NAC Breda hekelen het gedrag van een klein deel van hun fans. "Door zulke gasten kun je uitsupporters dus wel vergeten voortaan, ongelooflijk," valt er online te lezen.

De incidenten komen voor NAC Breda op een zeer vervelend moment. In eerste instantie mochten er geen supporters mee naar De Kuip vanwege een straf die was opgelegd door de KNVB. In overleg met de voetbalbond werd de straf omgezet voor de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De clubleiding benadrukte vooraf het belang van een positieve sfeer in De Kuip, maar daar heeft duidelijk niet iedereen gehoor aan gegeven.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen