Nederland verslaat Turkije en bereikt halve finale EK

Het Nederlands Elftal heeft een fraaie prestatie weten neer te zetten op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was in de kwartfinale te sterk voor Turkije en kan geschiedenis schrijven de komende weken. Aankomende week wordt de halve finale van het eindtoernooi gespeeld.

De ploeg van Ronald Koeman kwam voor rust op achterstand tegen de fanatieke Turken, maar kantelde in de tweede helft het duel dankzij oud-Feyenoorder Stefan de Vrij en een eigen doelpunt van Mert Müldür: 2-1.

Door de overwinning plaatste Nederland zich voor het eerst sinds 2004 weer voor de halve finale van het EK. Woensdag is om 21.00 uur Engeland de tegenstander in Dortmund. Een dag eerder staan in München Spanje en Frankrijk tegenover elkaar. Ook dit duel begint om 21.00 uur.

Reactie Koeman
Ronald Koeman is zeer blij met het behalen van de halve finale op het EK. ''Het was een moeilijke wedstrijd. Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. We begonnen goed en hadden via Memphis Depay al snel op voorsprong kunnen komen. Daarna werden we slordiger en merkten de Turken dat er wat te halen viel. En dat deden ze niet alleen op basis van enthousiasme hoor. Er stond best wat kwaliteit op het veld."

"Uiteindelijk valt die goal, omdat we achterin geen lijn houden. Hierdoor kwamen ze niet buitenspel te staan. Zo'n doelpunt is natuurlijk ook hun kracht." De inzet van Wout Weghorst bleek een goede zet. "Het leverde direct gevaarlijke momenten op en uiteindelijk ook geweldige goals. We blijven vervolgens goed overeind. Natuurlijk hadden we ook wat geluk. Maar in het verleden hebben we juist op zulke momenten niet thuisgegeven. Nu wel, dat is iets om trots op te zijn."

Opstelling Nederland
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (73' Van de Ven); Schouten, Simons (87' Frimpong), Reijnders (73' Veerman); Bergwijn (46' Weghorst), Depay (87' Zirkzee), Gakpo.

Opstelling Turkije
Günok; Müldür (82' Celik), Akaydin (82' Tosun), Bardakcı, Kadıoğlu; Özkan (77' Yokuslu), Ayhan (89' Kilicsoy); Yıldız (77' Akturkoglu), Çalhanoğlu, Alper Yılmaz; Güler.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen