Nieuwkoop blij met Priske: ''Ik voel me prettig in dit systeem''

Nieuwkoop blij met Priske: ''Ik voel me prettig in dit systeem''

Bart Nieuwkoop kreeg ook tijdens de twee oefenwedstrijden alle ruimte om zijn kwaliteiten te laten zien. De verdediger voelt zich thuis langs de zijlijn en in het nieuwe systeem van trainer Brian Priske. Nieuwkoop heeft daarvoor veel vertrouwen in meer speeltijd dan afgelopen seizoen.

"We worden genoeg wijzer van een oefenwedstrijd tegen Genk," vertelt Nieuwkoop in gesprek met RTV Rijnmond. "We gaan het zeker analyseren, maar het was een goede pot, goede tegenstander en een pittig potje. Uiteindelijk een goede overwinning. De voorbereiding verloopt voor mij prima. We zijn twee weken onderweg, maar het voelt alsof we langer bezig zijn. We trainen elke dag en zijn veel met elkaar bezig."

Feyenoord oogt nu al behoorlijk fit tijdens de oefenduels. "Met mij gaat het ook prima. Ik heb vorig seizoen een paar ongelukkige momentjes gehad met blessures inderdaad. Uiteindelijk heb ik ook veel kunnen spelen, daar ben ik blij mee. Soms een beetje veel als twaalfde man in bepaalde periodes. Soms ook vanuit de basis. Vanuit die rol heb ik me goed geschikt afgelopen seizoen."

3-4-3 bevalt goed

Nieuwkoop is tevreden met de inbreng van trainer Brian Priske en staat ook volledig achter zijn spelsysteem. "In België bij Union heb ik 5-3-2 gespeeld. Nu spelen we meer 3-4-3, dus het komt heel erg overeen. Bepaalde aspecten zijn net weer wat anders, maar ik voel me daar wel prettig bij in dit systeem. Ik denk dat we vorig seizoen ook een tijd met drie hebben opgebouwd. Met Luta die vaak op het middenveld kwam erbij. Sommige dingen lijken redelijk op elkaar, maar het vergt communicatie hoe we het oplossen."

Nieuwkoop merkt verandering en speelt nu meer als wingback. De verdediger legt na afloop van de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Genk zijn eigen rol uit. "Ik sta wat hoger op het veld, zeker met de opbouw beginnen we hoger," legt de 28-jarige verdediger uit. "Je krijgt net op een andere positie de bal in de voeten of na een diepe loopactie. Het is wat anders dan vorig seizoen."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties