Nieuwkoop zondag ook inzetbaar voor Feyenoord

Trainer Arne Slot kan zondag ook beschikken over Bart Nieuwkoop, zo meldt Feyenoord in een persbericht. De aanwinst tekende donderdag zijn contract tot medio 2027 en kan tegen Fortuna Sittard direct zijn minuten maken in het shirt van de Rotterdammers.

''De Belgische voetbalbond heeft het internationale transfercertificaat afgegeven, waardoor Bart Nieuwkoop eveneens speelgerechtigd is voor aankomende zondag,'' schrijft de club, nadat eerder bekend werd dat Ayase Ueda zijn gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid is afgegeven.

De vijftienvoudig Japans international kwam eerder deze maand over van Cercle Brugge en heeft in De Kuip een contract getekend voor vijf seizoenen, tot medio 2028. Nieuwkoop kwam over van Union Saint-Gilloise voor een bedrag van maximaal tweeënhalf miljoen euro, dat door een doorverkooppercentage in de toekomst nog kan oplopen.

Nieuwkoop voelt zich thuis
''Ik wist dat er interesse was en op een gegeven moment gaat het supersnel'', vertelt de verdediger in gesprek met Feyenoord Media. ''Het is in een paar dagen helemaal rond gekomen en daar ben ik supertrots op. Ik ben hier twee jaar geleden weggegaan na tien hele mooie jaren. Het is altijd mijn club gebleven en als je dan hoort van de interesse, is het voor mij niet moeilijk om die keuze te maken om terug te keren. Het voelt als thuiskomen, ondanks dat er veel nieuwe gezichten zijn.''

Nieuwkoop heeft uitgebreid gesproken met trainer Arne Slot. "Ik denk dat Slot een fan is van de intensiteit die ik kan leveren in wedstrijden. Dat heeft hij gevraagd om dat hier ook weer te brengen. Natuurlijk om de competitie binnen het elftal weer te versterken, dus daar ga ik mijn best voor doen. Ik heb heel veel zin om onder Arne te starten. Ik kijk uit naar de wedstrijden in De Kuip. De afgelopen seizoenen heb ik ze bezocht als supporter. Mooi om nu weer op het veld te staan."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen