Ochtendjournaal: De oplossing ligt dichterbij dan iedereen denkt

Feyenoord is het nieuwe Eredivisieseizoen niet goed begonnen. In eigen huis kwam het niet tot scoren tegen Fortuna Sittard en speelde het daarom met 0-0 gelijk. Met name op het middenveld van de Rotterdammers moet nog veel gebeuren, was na afloop een veelgehoorde conclusie. Zo ook in de ochtendkranten.

"Arne Slot heeft op het middenveld van Feyenoord een puzzel van drie stukjes liggen", opende De Telegraaf. "Maar voor het gevoel is het zo'n zondagmiddagpuzzel van 1000 stukjes. Het vertrek van meesterbrein Orkun Kökcü is nu pas echt voelbaar bij de kampioen van Nederland." Ook voor de rode kaart van Bart Nieuwkoop zag de krant dat gemis al. "Geen creativiteit, geen steekpasses vanaf het middenveld en geen enkele verrassing bij het trio Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Mats Wieffer. Feyenoord snakt naar een speler die in het zestienmetergebied opduikt, assists geeft en die met een individuele actie iets toevoegt."

Toch was de krant ook optimistisch. "De oplossing ligt misschien dichterbij dan iedereen denkt. Feyenoord rekent deze week op de komst van de Kroaat Luka Ivanusec. Je hoeft maar naar de verzamelde beelden van deze aanvallende middenvelder op YouTube te kijken om te begrijpen dat hij Slot en Feyenoord kan helpen om de pittige puzzel op te lossen. Ivanusec kan op de flanken uit de voeten, maar kan bovenal versnellen en vooruitdenken als hij achter de aanval aan de bal is."

Chagrijn
Het Algemeen Dagblad twijfelt daags na het gelijkspel of het spel van Feyenoord na de vroege rode kaart wel eerlijk te beoordelen is. "Maar als Slot vandaag zijn manschappen op het trainingscomplex 1908 confronteert met de wedstrijdbeelden, zal het chagrijn bij veel spelers niet meteen verdwijnen. Er ging heel veel fout." De krant wees onder meer op de rode kaart voor Nieuwkoop en de vroege wissel van Ramiz Zerrouki, maar zag dat ook andere spelers het moeilijk hadden.

"Santiago Gimenez vecht zoals vorig seizoen, maar op dit moment nog tegen zichzelf. Calvin Stengs moet de hoogste versnelling nog vinden. En Mats Wieffer lijkt - ook volgens hemzelf - totaal niet op de meer dan betrouwbare pion uit het kampioenselftal, een analyse die na de wedstrijd tegen Fortuna ook met gemak kan worden losgelaten op Quilindschy Hartman." Daartegenover werden Justin Bijlow, Dávid Hancko en de ingevallen debutant Thomas Beelen uitgelicht als de drie lichtpuntjes bij Feyenoord.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen