Ochtendjournaal: Formatiekeuze Priske een stevig item

Feyenoord kende wederom een valse start aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Thuis tegen Willem II bleven de Rotterdammers steken op een 1-1 gelijkspel. En dus was er voor de ochtendkranten direct veel om over na te praten, zoals het systeem en het gebrek aan creativiteit bij de club.

Al direct na het eerste puntverlies zette het Algemeen Dagblad zijn vraagtekens bij de 3-4-3-formatie van trainer Brian Priske. Aanvankelijk werd de visie van de Deen verdedigd. Zo wees de krant erop dat diverse topcoaches met 3-4-3 tot goed voetbal komen. "En wie zaterdagavond de statistieken van Feyenoord - Willem II voorbij zag komen, kon nauwelijks geloven dat de Tilburgers een punt hadden meegepikt uit de Kuip." Daar komt nog bij dat Feyenoord een week eerder in hetzelfde systeem vier keer scoorde tegen PSV en zo de Johan Cruijff Schaal pakte.

"Toch is de formatiekeuze van Priske zo vroeg in het seizoen een stevig item", merkte de krant op. Onder meer omdat er veel verwacht wordt van Marcos López en Bart Nieuwkoop op de vleugels. "Waar ze tegen PSV nog de diepte in konden duiken als Feyenoord de bal had, was er tegen de Tilburgers nauwelijks ruimte. Dan zijn López en Nieuwkoop niet de meest creatieve spelers. Vreest Priske niet dat de strategie van Willem II een blauwdruk zal zijn voor meer bescheiden Eredivisieclubs? Tegen het Feyenoord van Slot verdedigden ze ook massaal, maar hij had meer aanvallend ingestelde spelers op het veld staan, én echte buitenspelers om het verschil te maken."

Vertrek Stengs

Ook De Telegraaf constateerde een gebrek aan creativiteit tegen een zeer verdedigend ingestelde tegenstander. Juist daarom zet de krant zijn vraagtekens bij de verkoop van Calvin Stengs aan het Amerikaanse Charlotte FC. "De vraag is: waarom werkt Feyenoord, dat een jaar geleden zo'n 6 miljoen euro overmaakte voor Stengs aan OGC Nice, mee aan een overgang? De club speelt Champions League komend seizoen en de selectie loopt niet over van creativiteit, bleek ook tegen Willem II."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen