Oppermachtig Feyenoord vernedert Ajax in De Kuip

Feyenoord heeft een uitstekende zondagmiddag achter de rug. De Rotterdammers gingen als grote favoriet De Klassieker in en stelden niet teleur. Het werd zelfs de grootste nederlaag voor Ajax ooit in de Eredivisie. Na een aantal minuten werd de toon door de ploeg van trainer Arne Slot gezet door het creëren van enkele grote mogelijkheden en het afjagen van de tegenstander.

Het duurde tot minuut 34 voordat Feyenoord de ban wist te breken in De Kuip. Igor Paixao stift de bal schitterend over Gerónimo Rulli heen en dat leverde het openingsdoelpunt op. De Braziliaan strafte daarmee een fout van de Amsterdammers genadeloos af. Nog geen minuut later lag de bal er alweer in. Dit keer was Yankuba Minteh de doelpuntenmaker.

Feyenoord was de eerste helft heer en meester. David Hancko wist voor rust de 3-0 te maken, maar de score had veel groter kunnen zijn wanneer Santiago Gimenez zijn vizier op scherp stond. De Mexicaan wist een aantal grote kansen niet te verzilveren, al werd hij ook een aantal keer niet in stelling gebracht. Met acht schoten op doel en nul schoten tegen werd de rust bereikt.

Na rust werd de feeststemming in De Kuip alleen maar groter. Minteh zijn tweede was er een om in te lijsten. De buitenspeler krulde de bal met de binnenkant in de verre hoek. De tegenstander had geen antwoord op het hoge drukzetten van Feyenoord en ging keer op keer in de fout. Nu was het Quinten Timber die ervan profiteerde. De middenvelder poeierde de bal in het doel met nog een half uur te spelen.

Voor Feyenoord was de 5-0 niet genoeg. Paixão haalde uit en via de onderkant van de lat werd de 6-0 binnengeschoten. Een ongekende luxe in De Kuip. Dat Ajax in minuut 83 voor het eerst op doel wist te schieten, was alleszeggend. Wellenreuther was oog in oog met invaller Rijkhoff de baas. In de tweede minuut extra tijd werd er niet meer gescoord, waardoor het duel eindigde in een 6-0 overwinning voor Feyenoord.