Opstelling Feyenoord: Timber start op het middenveld

Voor Feyenoord begint het nieuwe Eredivisie-seizoen zondagmiddag om 14:30 tegen Fortuna Sittard. In een uitverkochte Kuip kan aanwinst Bart Nieuwkoop direct op een basisplaats rekenen van trainer Arne Slot.

Verder keert Quinten Timber weer terug bij Feyenoord in de basis. De middenvelder start op papier als nummer tien en dit heeft gevolgen voor Calvin Stengs. De aanwinst begint als rechtsbuiten en Alireza Jahanbakhsh moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Gernot Trauner is er nog niet bij. De Oostenrijker kampte met een knieblessure en wordt door Slot rustig gebracht. De trainer wil geen risico nemen met Trauner. Aanwinst Ayase Ueda behoort wel tot de wedstrijdselectie van Feyenoord.

Slot heeft geen twijfels over Lutsharel Geertruida. De verdediger zag afgelopen week zijn transfer naar RB Leipzig niet doorgaan. De trainer is onder de indruk van de manier waarop Geertruida heeft gereageerd en is vandaag dan ook de aanvoerder centraal achterin.

Marcus Holmgren Pedersen wordt stevig in verband gebracht met een vertrek bij Feyenoord. Torino FC is concreet in de markt voor de de Noor. Of hij op de bank zit vanwege transferperikelen of dat Slot simpelweg de voorkeur geeft aan Nieuwkoop is niet duidelijk.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Wellenreuther, Lamprou, Pedersen, Beelen, Hendriks, Lopez, Van den Belt, Dilrosun, Sauer, Alireza, Minteh, Ueda.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen