Oranje wint met invaller Geertruida uitzwaaiduel in De Kuip

Het Nederlands Elftal reist met een goed gevoel af naar Duitsland voor het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman heeft de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland in De Kuip gewonnen. Vorige week werd Canada eenvoudig aan de kant gezet, waardoor beide oefeninterlands ter voorbereiding op het eindtoernooi een overwinning opleverden.

Maandagavond in De Kuip werd IJsland met 4-0 verslagen. Xavi Simons wist in de eerste helft zijn eerste interlanddoelpunt te maken na een uitstekende aanval. Virgil van Dijk scoorde direct na rust een kopbal vanuit een hoekschop. Een kwartier voor tijd kwam Lutsharel Geertruida binnen de lijnen. Ook Jeremie Frimpong werd ingebracht. De twee bleken tegen Canada een uitstekende klik te hebben.

Het lijkt erop dat Koeman tijdens het EK in Duitsland gaat kiezen voor Simons en Dumfries aan de rechterkant, maar hij weet dat hij met Geertruida en Frimpong twee uitstekende wissels in huis heeft om iets te kunnen forceren. Dat bleek ook tegen IJsland. De bezoekers kregen twee kansen en het inbrengen van de Feyenoorder en de speler van Bayer Leverkusen leverde positieve energie binnen de lijnen.

Malen liet zich ook gelden als invaller. De aanvaller van Borussia Dortmund werd weggestuurd door Depay en schoot uitstekend raak oog in oog met doelman Hákon Rafn Valdimarsson. Een aantal minuten later probeerde Depay zichzelf op het scorebord te schieten, maar het transfervrije doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR vanwege buitenspel. In de blessuretijd wist Wout Weghorst de 4-0 binnen te tikken en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0 in De Kuip.

EK 2024
Dinsdag staat het vertrek naar het Team Base Camp in Wolfsburg gepland. De Europese eindronde gaat vrijdag 14 juni in München van start met de ontmoeting tussen gastland Duitsland en Schotland. Een maand later, zondag 14 juli, vindt in Berlijn de finale plaats. Oranje treft Frankrijk, Polen en Oostenrijk in de groepsfase.